Aleksandar Vučić Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je predlog Olimpijskog komiteta Srbije, po kom bi trenerima trebalo da se dodele nacionalna priznanja za osvojene medalje.

Srbija je letos na Olimpijskim igrama imala zlatne medalje u tekvondou, karateu i vaterpolu, a ukupno devet odličja zbog jednog srebra i pet bronzi.

PROČITAJTE JOŠ:

To bi značilo da će makar Dragan Jović, trener Tijane Bogdanović i Milice Mandić, Goran Obradović, čovek koji radi sa Ivanom Španović Vuletom i Dejan Savić, selektor zlatnih vaterpolista dobijati mesečnu nadoknadu za svoje uspehe.

Žurnal piše da su sastanku u Skupštini grada Beograda, na kom se razgovaralo o nacionalnim priznanjima, prisustvovali i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, generalni sekretar ove organizacije i spomenuta trojica trenera.

„Treba se najpre podsetiti da su nacionalna sportska priznanja uvedena 2007. godine. Za uspehe takmičara još uvek važe, ali smo mi treneri jednog trenutka ostali bez njih. Dobijamo nagrade za osvojene medalje s olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava“, rekao je Obradović za Žurnal.

Naknade su ukinute zbog malverzacija, a na sastanku je zaključeno da su vrhunski rezultati sportista nemogući bez dobrih trenera.

Obradović dodaje da je Vučić shvatio da je neophodno vratiti priznanja i trenerima.

„Posle sat i po razgovora rečeno da će to biti sledeće, 2022. godine, najverovatnije posle rebalansa budžeta“, dodao je Obradović.

BONUS VIDEO: Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare