Foto: Filip Krainčanić, Vesna Lalić/Nova.rs

Nije prvi put da vidimo ovako nešto od strane ljudi iz Srpske napredne stranke

„Divlji veprovi“, sportski klub američkog fudbala iz Kragujevca, nalaze se pod pritiskom SNS-a kako bi se članovi kluba pojavili na mitingu u Beogradu 26. maja.

Među Kragujevčanima, a sada i po celoj Srbiji brzo se proširila prepiska iz viber grupe „Divljih veprova“. U njoj piše da nekoliko članova tima mora da se pojavi na mitingu, te da im je to naređeno i da je to u interesu ekipe, kako bi dobila nešto u budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Već viđeno od ove vlasti, zar ne?

Politički pritisci na zaposlene u javnim preduzećima odavno su javna tajna, bez obzira na to šta predsednik Aleksandar Vučić pričao, a sada se pokazuje da ni sportski klubovi nisu pošteđeni.

Nova.rs došla je do prepiske iz viber grupe kragujevačkog kluba američkog fudbala, a autentičnost nam je potvrdila jedna majka, čije je dete dobilo ovu poruku.

Majka je istakla da dete neće pustiti na miting 26. maja, te da je poziv u grupi „vrhunac bezobrazluka“.

Ono što je bizarno jeste da poruka iz grupe počinje ovim rečima:

„Braćo, da li ima zainteresovanih da idu na ovaj skup u Beograd sledećeg petka. Ja znam da nije niko oduševljen time…“.

Takođe, onaj koji je pisao poruku istakao je da je to klupska obaveza, da spisak mora da se preda, da treba da se jave pre svih mlađi sa manje obaveza, da „Divlji veprovi“ nisu jedini koji su dobili ovaj poziv, te da će klub dati još 2.000 dinara onima koji odu, ali da za vreme mitinga mogu da odu negde da „izbleje“…

Celu prepisku pročitajte na slikama ispod teksta.

Na sajtu „Divljih veprova“ stoji da imaju preko 200 članova, postoje već 20 godina, a devet puta su bili šampioni Srbije.

Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva

BONUS VIDEO Tom Brejdi se penzionisao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare