Foto: VK Radnički Kragujevac

U trećem kolu Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog poraženi su na svom bazenu od Breše rezultatom 14:8.

Italijanski tim, sačinjen od velikog broja kako bivših tako i sadašnjih reprezentativaca, znatno je iskusniji i dugo igra zajedno, što je pokazao i sasvim zasluženo odneo bodove iz Kragujevca.

Radnički je meč otvorio sigurnom realizacijom igrača više preko centra Josipa Vrlića, a posle preokreta Italijana izjednačio je na isti način – 2:2. Breša je meč praktično prelomila u drugoj četvrtini, zahvaljujući sjajnim kontranapadima i dobroj zoni, za koju Kragujevčani nisu imali rešenja. Radnički nije koristio ni brojčane prednosti, dok su Italijani iskusno realizovali sve svoje šanse, pa su na poluvreme otišli sa pet golova prednosti i 9:4.

PROČITAJTE JOŠ

Gosti su održavali stečenu prednost do samog kraja, pa su posle ovog kola na deobi prvog mesta sa Olimpijakosom sa sedam bodova.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je italijanski reprezentativac Vinčenco Rencuto sa četiri gola, a sa po tri su ga pratili kapiten Kristijan Prešuti i Vinčenco Dolče. Na drugoj strani, Josip Vrlić i Nemanja Stanojević prednjačili su sa po dva pogotka.

Utakmica je protekla u odličnoj, slavljeničkoj atmosferi i pored poraza, pošto je pre početka meča Radnički uručio prigodan poklon Đorđu Laziću, centru Breše, povodom osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U utorak uveče Kragujevčani kreću put Splita, gde ih od 25. do 28. novembra očekuje pet utakmica turnira prve grupe Regionalne lige, a u utorak, 30. novembra, i novi meč Lige šampiona sa ekipom Jadrana.

BONUS VIDEO Tucak: Sve o prijateljstvu sa Dejanom Savićem, zvižduci i aplauzi Hrvatima u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar