Uroš Krstić
Uroš Krstić; Foto: Screenshot Youtube Radio televizija Bor ("Štampa, radio i film" d.o.o.)

Bor i Srbija su dobili novog sportskog bisera.

Uroš Krstić, takmičar kik boks kluba Bor i reprezentativac Srbije, postao je prvak sveta. On je bio najbolji na planeti u konkurenciji starijih juniora do 71 kilograma u disciplini lou kik.

PROČITAJTE JOŠ

Planetarna smotra je održana od 30. septembra do 9. oktobra u gradu Lido di Jeselo u Italiji.

Bio je nosilac žreba, pa je bio slobodan u prvom kolu. Zatim je savladao protivnike iz Švajcarske i Izraela, da bi u velikom finalu savladao mladića iz Italije i postao prvak sveta.

„Bilo je mnogo teško, ali smo se mnogo trudili, nismo oklevali ni sekunde, trenirali smo jako i svaki trening je bio naporan i težak. Dosta znoja, krvi i truda smo uložili i na kraju se isplatilo, vredelo je za prvo mesto. Imao sam tri meča protiv tri vrlo jaka borca. Prvi sam radio protiv jakog protivnika iz Švajcarske, bio je dobar, ali sam ga dobio sa 3:0. Drugi meč sam radio protiv Izraelca kog sam takođe pobedio sa 3:0. Finalna borba je bila najteža, bio je to najjači protivnik. Poslednje sekunde meča su odlučivale ko će pobediti, ali sam na kraju ja izvukao pobedu“, rekao je Krstić za RTB.

Prošle godine je na Evropskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju, zatim na Svetskom kupu ove godine, kao i na prvenstvu Balkana.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar