Uroš Bregar, Foto: Starsport

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar kaže da je svestan kvaliteta narednog rivala, jer Švedska iza sebe ima ozbiljne rezultate u prethodnom periodu.

Srbiju čeka okršaj sa Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (četvrtak, 18.00) u Zrenjaninu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znamo šta reprezentacija Švedske znači. Na Olimpijskim igrama je bila četvrta, a na Svetskom prvenstvu u Španiji je zauzela peto mesto. Jedina je selekcija koja je na Svetskom prvenstvu sa Norveškom i Holandijom igrala nerešeno, a onda izgubila od Francuske. Očekujem težak meč“, rekao je selektor Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

„To je selekcija koja igra skandinavski tip rukometa, igraju agresivno, dobru odbranu sa Lagerkvist i Blom u centralnom bloku. To su dve rukometašice koje igraju Ligu šampiona sa Rostovom odnosno Đerom, tako da imaju jaku odbranu sa polukontrom i kontrom. Ono što je najbitnije danas u rukometu, vraćanje nazad, mislim da je segment na koji moramo da obratimo najviše pažnje“, dodao je on.

Olakšavajuća okolnost za srpski tim je što su se vratile neke od igračica.

„Sada kada su se u selekciju vratile neke rukometašice koje su bile van terena zbog povreda – Jelena Lavko, Jelena Trifunović i Sanja Radosavljević znači da imamo veći kvalitet. Na treninzima sve izgleda i funkcioniše dobro, to me malo i plaši jer pred Svetsko prvenstvo nismo bili u top formi, a zaista smo baš dobro odigrali neke utakmice“, konstatovao je selektor.

Podsećamo, Srbija pred ovaj meč ima pobedu nad Turskom i poraz od Islanda, dok Švedska ima dva trijumfa u grupi 6.

BONUS VIDEO – Škrbić: Igrači sad hoće da dođu, a ranije ako nisu na prvom spisku, bili su uvređeni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar