Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Britanski bokser Tajson Fjuri je postao šampion teške kategorije u verziji WBC pobedom nad Diontejom Vajlderom.

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Borba je prekinuta sudijskom odlukom u sedmoj rundi, pošto Amerikanac nije bio sposoban da nastavi duel zbog štete koju mu je naneo potonji šampion.

Fjuri je ostvario 30. trijumf u profesionalnoj karijeri i ostao je neporažen, a uz pojas u WBC kategoriji osvojio je i titulu magazina „Ring“.

Vajlder je aktivnije ušao u duel, tražio je način da brzo završi borbu, ali je Fjuri izdržao sve udarce i uspeo da zapreti iz kontranapada.

U drugoj rundi je Britanac uspeo da nametne inicijativu, dok je u trećoj bilo primetno da Vajlder kreće da se umara i da ima nameru da smanji tempo.

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Situaciju je prepoznao Fjuri i desnim krošeom poslao protivnika u nokdaun, da bi mu zatim udarcem probio bubnu opnu, što je dodatno poremetilo Vajldera.

U petoj rundi je Fjuri posle nekoliko finti udaraca poslao razoran kroše levom rukom što je nateralo protivnika da ponovo potraži pomoć na podu, što je bio znak za totalnu ofanzivu aktuelnog šampiona u nastavku.

Sedma runda je bila i poslednja u borbi, Vajder se pretvorio u džak za udaranje, nije imao nikakve šanse za povratak, iz njegovog ugla je ubačen peškir, pa je glavni arbitar doneo odluku da dodeli pobedu Fjuriju tehničkim nokautom.

Britanac je Vajlderu naneo prvi poraz u karijeri, pošto je njihov prethodni duel okončan nerešenim ishodom.