Paljenjem baklje prijateljstva i spektakularnim vatrometom u Arilju je svečano otvorena deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Već od 19 časova Trg partizana u Arilju bio je prepun dece. Ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ i štafetna trka „Prijatelj od detinjstva“ prethodile su glavnom programu gde su se prisutnim gostima predstavili najmlađi Ariljci.

PROČITAJTE JOŠ

Podršku Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih dali su predstavnici verskih zajednica u Srbiji, državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu Milan Savić, Dejan Tomašević, naš proslavljeni košarkaš, predstavnici sponzora i gradova prijatelja Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Najsvečaniji trenutak večeri bilo je paljenje baklje prijateljstva, koju su zajedno sa maskotom Igara, lavom Viktorom doneli Simovci Veljko Krčevinac, Mateja i Sofija Stojić i Andrej Obradović. Vatromet iznad Arilja označio je da je deveta sezona svečano otovrena. U nastavku programa, pred prepunim trgom u Arilju nastupili su trubačica Danijela Veselinović, a potom je za sve prisutne, kao poklon Sportskih igara mladih i lokalne samouprave, koncert održao Željko Samardžić.

Sportske igre mladih Foto:Promo

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić izjavio je da najponosniji kada vidi da su deca srećna i zadovoljna, i da je uspeh celog tima što su posle ceremonija Svečanog otvaranja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini otvorene Igre i u Srbiji i da je to dokaz da je misija koja je zacrtana kao cilj, uspešna.

U sve tri zemlje dečaci i devojčice bave se sportom, sklapaju prijateljstva, poštuju jedne druge i Simovci su najbolji fer-plej igrači. Marić je deci Arilja i okoline, kao i predstavnicima lokalne samouprave čestitao na uspešnom učešću u Karavanu radosti i prijateljstva i organizaciji ceremonije svečanog otvaranja, uz reči „Deca su zakon, Igre su zakon“.

Sportske igre mladih Foto:Promo

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar, zahvalio se Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih, a pre svega osnivaču Igara, Zdravku Mariću, što je svoju viziju pretvorio u najlepšu dečiju sportsku priču u regionu. Maslar je dodao da je ponosan što je SIM prepoznao želju, htenje i ljubav dece Arilja prema sportu. Predsednik opštine Arilje zahvalio se deci i istakao da je ova manifestacija toliko važna i posebna jer je posvećena upravo najmlađima.

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, izjavila je da je ponosna na sve što su deca Arilja i lokalna samouprava ove opštine uradili za dve godine učešća u Igrama i poručila roditeljima, učiteljima i nastavnicima da mogu biti ponosni na decu. Mihajlovićeva se zahvalila svim sponzorima koji podržavaju Igre u Srbiji i dodala da se nada da će deca iz Arilja i okoline biti deo velike Međunarodne završnice Sportskih igara mladih u Splitu.

Sportske igre mladih Foto:Promo

Ispred generalnog sponzora Sportskih igara mladih, kompanije Dunav osiguranje decu je pozdravila Maja Marković, direktorka Centra za korporativni marketing i brigu o klijentima.

„Godinama pratimo ovaj veseli karavan koji obilazi gradove Srbije i regiona srca prepunog topline i zadovoljstva jer smo i sami deo ove prelepe priče o mladosti i druženju bez granica. I navijamo za sve vas, navijamo da budete uspešni u sportu, na terenu, ali i van njega. Da budete tolerantni, solidarni, fer-plej i timski igrači, ali iznad svega da budete dobri drugari i da igre pamtite po prijateljima koje ćete ovde steći“, rekla je Maja Marković.

Ove godine, za tri najbolja Simovca kompanija Dunav osiguranje pripremila je stipendijska osiguranja od po hiljadu evra. Karavan radosti i prijateljstva nastvlja da putuje po Srbiji, a uveliko se priprema i državno finale koje će se od 4. do 10. jula održati u Vrnjačkoj banji.

BONUS VIDEO Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar o SIM

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar