Foto: Starsport

Fenomenalno.

Ukoliko bi nekako morala da bude opisana, izjava Igora Milanovića nakon prolaska njegovog Novog Beograda u finale Lige šampiona ušla bi u kategoriju antologijskih.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije Novobeograđanima ništa polazilo za rukom, nisu uspevali da se sastave u bazenu tokom prve dve četvrtine utakmice polufinala protiv Breše, što je, kako je šef struke ovog kluba otkrio, izazvalo oduševljenje:

„Presudilo je srce mojih igrača. Posle druge četvrtine bilo je 7:7 i ja sam im rekao, ljudi vi ne možete da zamislite koliko sam ja oduševljen što je nerešeno, a mi nijednu stvar nismo ispoštovali što smo se dogovorili na sastanku. Od igrača manje, do izletanja iz našeg sistema, bespotrebnih izbačaja. Bio sam oduševljen što smo u meč ušli sa tolikim brojem grešaka“, rekao je Milanović posle meča.

Ipak, usledila je još jedna potvrda ogromnog srca koje poseduju igrači koji nose kapicu Novog Beograda:

„Imaju srce veliko kao sunce, privilegija mi je da sam deo ovog tima. Istakao bih kapitena Dušana Mandića koji predvodi ekipu kapitenski. Protiv Marselja mi je bilo jako lako na klupi, a sada je bilo izuzetno teško“, dodao je on, nakon čega je pojasnio:

„Imali smo problema sa bekovima, Rašović je izašao sa crvenim kartonom, Jakšić je imao dva isključenja, Vlahopulos jedno. Morali smo da improvizujemo zbog toga, ali svako je dao deo sebe i uspeli smo da prođemo u finale. Predivno je u ovoj drami, ali nadam se da neću morati opet da učestvujem u njoj, možda sam malo prestar za ovakve završnice“, rekao je legendarni vaterpolista.

Ipak, pred finale u kom će rival biti veliki Pro Reko, Milanović je izjavu završio u nešto ozbiljnijem tonu:

„Napravili smo preveliki broj grešaka za kvalitet igrača koje imamo i moraćemo da pogledamo zbog čega se to desilo“, zaključio je on, svestan da prostora za zadovoljstvo nema, jer će u borbi za titulu prvaka Evrope biti ekipa koja teško da ima premca, bar kada je novija istorija vaterpola u pitanju, a kako bi Pro Reko bio „bačen na pleća“; biće Novom Beogradu potrebna partija bar duplo bolja u odnosu na onu koju su pružili u dosadašnjem toku turnira.

BONUS VIDEO Majstorija Dušana Mandića u za nestvarnu pobedu Novog Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar