Četiri, tri, dva, jedan... Još samo četiri dana ostala su do Olimpijskih igara u Parizu, a u Timu Srbije spremni su da obraduju naciju.

Ušli smo u ciljnu ravninu, u nedelju kada počinju Olimpijske igre u Parizu (26. jul – 11. avgust). Još četiri dana ostala su do svečane ceremonije otvaranja na reci Seni u prestonici Francuske, deo srpskih sportista već je stigao, dok se deo tek sprema za put.

I Nova.rs će biti na licu mesta, da isprati kako će miljenici nacije po ko zna koji put obradovati sve, i nadamo se što većem broju medalja. Vaš omiljeni portal biće vaše oči i uši u Parizu, i ne samo tamo, a već ste navikli šta vas sve čeka kada su velika sportska takmičenja u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

E, pa biće tako i ovaj put, svaki dan čekaće vas sve zanimljivosti i najbolje priče, mnogo ekskluzivnog materijala, utisci samih aktera, brojni video snimci, uživo uključenja, verovatno i više nego inače, spremili smo i određena iznenađenja, ali da ne otkrivamo sve odmah.

Zato su nam srpski olimpijci u brojnim razgovorima otkrili nešto – kako vide sebe u Parizu. Spremni su i ponosni da brane boje svoje zemlje, uz isticanje kako je to velika čast i nešto neponovljivo, što ne može da se uporedi ni sa čim drugim. Jednostavno – to su Olimpijske igre.

Ovaj put Srbija će imati 112 takmičara u 15 sportova (prema olimpijskih kategorizaciji basket 3×3 spada pod košarku), pored Pariza će u centru pažnje biti dešavanja i u Lilu (košarka) i Šateruu (streljaštvo), gradovima ne tako blizu prestonici.

Verujemo da ćemo se radovati zajedno sa njima, i svima ostalima, koji su sa nama podelili kako vide sebe na OI. I svima je jedno zajedničko – da budu srećni – a uz to ćemo onda slaviti i odličja.

Ako ih bude najmanje 10, to će biti najbolji rezultat Srbije od osamostaljenja na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri.

Šta su nam rekli oni koje ćemo pratiti i zdušno bodriti do 11. avgusta pogledajte u videu na vrhu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare