Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapić; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izgubio kompas.

Aleksandar Šapić polako je počeo da gubi kompas sa projektom VK Novi Beograd. Nekada proslavljeni reprezentativac, a danas gradonačelnik Beograda iskoristio je svoj politički uticaj da napravi veliki projekat i dovede ekipu do vrha Evrope. Uprkos brojnim zvučnim imenima koja su prethodnih godina prodefilovala kroz klub, rezultati koji su planirani su izostali.

Ekipa se nije približila evropskom tronu, a svake godine su se dešavali kiksevi i na domaćem i na regionalnom nivou. Ceh su plaćali treneri i igrači i to na najbrutalniji način, jer Šapić nije prezao ni od vređanja ni od ponižavanaj vaterpolo legendi kao što su Igor Milanović ili Dušan Mandić.

PROČITAJTE JOŠ

Novi Beograd je ove godine već doživeo fijasko u Kupu Srbije koji je potpuno neočekivano osvojila Crvena zvezda, da bi poslednji udarac doživeo kao domaćin završnog turnira regionalne lige.

Ekipa koju sa klupe predvodi Živko Gocić doživela je poraz u polufinalu od hrvatskog Juga koji je kasnije u borbi za titulu bio bolji od zagrebačke Mladosti.

To je bila kap koja je prelila čašu, pa je Šapić odlučio da je vreme za promenu trenera i odlučio da kontaktira legendarnog hrvatskog stručnjaka Ratka Rudića.

Rudić je prošle godine po drugi put otišao u penziju nakon što se 2020. reaktivirao kako bi preuzeo Pro Reko.

Čak su ga i hrvaski mediji kontaktirali oko tih spekulacija, ali su dobili kratak odgovor da on o tome nema pojma.

Nova.rs je saznala da je kontakta zvanično bilo, ali da hrvatskom treneru nije na pamet padalo da prekine penziju, iako su finansijski uslovi u Novom Beogradu već nekoliko godina fantastični.

Ipak, proslavljeni strunjak nije želeo da ulazi u ovu avanturu, a na Šapiću je sada da se okrene drugim rešenjima.

Ratko Rudić; Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Kako je Nova.rs već pisala, Šapić je Gocića stavio u bezizlaznu situaciju i faktički ga naterao da uđe u konflikt sa Dušanom Mandićem, najboljim igračem kluba i jednim od najboljih vaterpolista sveta.

Vrlo brzo je nakon toga odlučio da mu traži zamenu i to nakon što su se pobunili igrači zbog tretmana prema Mandiću, kao i loših rezultata.

Slučajevi Vladimira Vujasinovića, Dejana Jovovića i Igora Milanovića pokazuju da gradonačelnik Beograda nema nikakvih skrupula kada su u pitanju odnosi prema trenerima i igračima, samo ostaje pitanje ko će u dogledno vreme želeti saradnju sa njim i pored vrhunskih finansijskih uslova koje nudi.

Jer, izgleda da ipak nije baš sve u novcu…

BONUS VIDEO Tucak: Sve o prijateljstvu sa Dejanom Savićem, zvižduci i aplauzi Hrvatima u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare