Foto: RK Radnički Beograd

Konkurencija je bila žestoka, a učestvovao je 101 rvač iz 17 klubova

Rvači beogradskog Radničkog ovogodišnji su pobednici Kupa Srbije u ekipnoj konkurenciji. Prema sistemu takmičenja, pojedinačni plasmani određivali su konačnog pobednika, a Radnički je sa ukupno 129 bodova apsolutno zasluženo osvojio prvo mesto ispred ekipe Soko iz Sombora i zrenjaninskog Proletera.

Ovosezonski rvački Kup bio je izuzetno kvalitetan, konkurencija je bila žestoka, a učestvovao je 101 rvač iz 17 klubova.

Ovo je šesti trofej u ekipnoj konkurenciji od 2020. godine za beogradski tim.

PROČITAJTE JOŠ

„Izuzetno sam zadovoljan rezultatom i onim što smo prikazali na ovom takmičenju. Najveće zasluge za ovaj uspeh pripadaju reprezentativcima iz naših redova. Žarko Dickov i Aleksa Ilić su osvojili prva mesta, dok je Branko Kovačević, bronzani sa Svetskog i Evropskog šampionata do 23 godine, zauzeo treću poziciju. Kovačević je imao otežavajuću okolnost, jer je još u kvalifikacijama praktično imao finale pre finala, s obzirom na to da mu je rival bio nekadašnji svetski prvak Viktor Nemeš. Takođe, zbog bakterijske infekcije nije bio potpuno spreman, ali je dao sve od sebe. Odličan rezultat ostvarili su Dragan Dešić i Strahinja Despić koji su bili drugi. Zabeležili smo i tri plasmana od petog do 10. mesta i zasluženo smo trijumfovali“, kaže trener rvača Radničkog Stanko Bogdan.

Posle velikog uspeha u Radničkom nema prevelikog slavlja, jer ih 21. maja čeka pojedinačno prvenstvo države.

„Vredno se pripremamo i za domaći juniorski šampionat koji je na programu 8. juna. Imamo zaista darovitu generaciju mladih rvača u koje mnogo ulažemo i od kojih dosta očekujemo. I dalje ćemo naš rad maksimalno fokusirati na pravljenju što većeg broja reprezentativaca koji bi u narednom periodu trebalo da donesu nove uspehe srpskom rvanju“, dodao je Bogdan.

Sportski direktor Radničkog Mladen Kecman naglašava da je trijumf u Kupu Srbije plod izvanrednog timskog i sistematskog rada.

„Veliki doprinos daje predsednik kluba Dragan Šebulov, a pomoć imamo i od strane Rvačkog saveza Srbije kome takođe dugujem zahvalnost. Sve čestitke zaslužuju treneri u klubu Stanko Bogdan, Slobodan Ilić i Miloš Marković kao i naši rvači i članovi Upravnog odbora bez čije pomoći ne bih mogao da na ovom nivou vodim klub i da ostvarujemo ovako dobre rezultate“, zaključio je Kecman.

BONUS VIDEO Vaso Bakočević izdvojio svoje tri najjače izjave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar