Aljamain Sterling
Aljamain Sterling Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Čimaev nezadrživo grabi ka vrhu, nova kontorverzna pobeda Sterlinga.

UFC 273 doneo je istinske spektakle i tri sjajne borbe u oktagonu.

PROČITAJTE JOŠ

Čečenski MMA borac Kamzat Čimaev koji ima nadimak Vuk,  koji nastupa pod zastavom Švedske savladao je u spektakularnom meču Gilberta Brnsa, brazilskog borca i pokazao zašto je jedna od najvećih zvezda u usponu u UFC-u.

On je posle velike borbe slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Sva trojica arbitara su bodovala 29:28 za Čimaeva.

Ovo je peta pobeda za neporaženog borca(11-0) od dolaska u UFC, ali prva u kojoj nije slavio prekidom, ali je bilo očekivano jer mu je ovo bio najteži rival do sada.

Čimaev je u krajem prve runde bio nadomak pobede posle nokdauna koji je zabeležio u finišu runde, ali je u drugoj bio ozbiljno ugrožen. Ipak, u trećem periodu učinio je dovoljno da pobedi motivisanog Burnsa i sada se očekuje da će upravo Čimaev biti naredni izazivač za pojas u kategoriji do 77 kilograma, koji suvereno drži Kamaru Usman.

UFC borbe možete pratiti na kanalima Sport Klub Fight i Nova S uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

U dva glavna meča večeri na UFC 273. događaju, gledali smo dve potpuno različite borbe.

Aleksandar Volkanovski odbranio je je pojas u perolakoj kategoriji potpuno razbivši Čan Sung Đunga, popularnog „Korejskog zombija“.

Posle nadmoćne predstave tehničkim nokautom u četvrtoj rundi naterao je sudiju Herba Dina da prekine borbu i proglasi pobedu.

Khamzat Chimaev
Khamzat Chimaev Foto: Louis Grasse / Zuma Press / Profimedia

On sada ima 21 pobedu u nizu, aod dolaska u UDC ne zna za poraz u 11 mečeva.

Najisčekivaniji dvoboj večeri bio je duel između Pjotra Jana i Aldžamejn Sterlinga. Sterling je u njihovom prethodnom duleu došao do pobede jer je Jan koji je dominira i bio blizu pobede izveo nelegalni udarac, a Sterlnig tvrdio da ne može da nastavi, pa je Jan doživeo suspenziju.

Publika je zbog toga zamrzela Sterlinga, pa smo imali neveorvatnu situaciju da usred Amerike, navijači jednoglasno navijaju za Rusa protiv svog borca.

Ali, ni ovaj meč nije prošao bez kontroverzi.

Sterling je pojas zadržao tako što je privremenog šampiona Jana pobedio sudijskom odlukom posle pet izjednačenih rundi, mada su mnogi posle 25 minuta borbe imali utisak da je Rus bio opasniji rival u oktagonu. Dvojica arbitara su bodovala 48-47 za Sterlinga, a jedan 48-47 za Jana.

„Imao sam opasnog protivnika u Janu, ali sam uspeo da ućutkam kritičare“, izjavio je posle pobede Aldžamejn Sterling.

„Mislim da sam pobedio i da sam opljačkan“, jasan je posle pet rundi bio Pjotr Jan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar