Foto SD Crvena zvezda

Rajko Lau, legendarni rukometaš Crvene zvezde, preminuo je u 82.godini.

Rajko Vilhem Cijen Pan Lau, potomak je prvih Kineza koji su se doselili u Beograd pre Drugog svetskog rata, rođen je u Beogradu, na Zvezdari, a odrastao u Debeljači i Pančevu.

PROČITAJTE JOŠ

Rukometnu karijeru je započeo u Dinamu iz Pančeva, dok je radio kao hemijski tehničar u opštini Pančevo.

Iz Pančeva je otišao u Mladi Proleter 1959.godine na poziv Davida Kalenića, gde je nastupao zajedno sa bivšim košarkašem Crvene zvezde Milanom Nikolićem.

Nakon rasformiranja kluba, predsednik David Kalenić je formirao ŽRK Radnički Beograd, a Rajko na savet Kalenića stigao u Crvenu zvezdu 1963. godine i nastupao sve do kraja karijere, 1976. godine.

Rajko je delio teren sa mnogim rukometnim legendama Crvene zvezde, Srbije i stare Jugoslavije: Branislavom Pokrajcem, Milanom Lazarevićem, Milanom Kalinom, Petrom Fajfrićem, Petritom Fejzulom, Svetomirom Ćeramilcem, Andrijom Banjaninom i mnogim drugim.

Nastupao je za reprezentacije Beograda i Srbije, dok je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao jedan nezvanični meč u Alžiru.

„Sportsko društvo Crvena zvezda porodici i prijateljima Rajka Laua upućuje poruke najdubljeg saučešća“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO Bizaran razlog prekida meča Zvezda i Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar