Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, oglasio se prvi put nakon što se na turniru u Dubaiju vratio na teren.

Đoković je nakon pobede nad Lorencom Musetijem od 2:0 zahvalio na podršci koju je primio:

„Nisam mogao da tražim bolji prijem nakon povratka na teren“, napisao je na Tviteru.

Posle meča, Novak je odgovarao na pitanje prisutnih novinara, i tom prilikom zabrinuo navijače:

„Ne mogu da uđem u Sjedinjene Američke Države. Videćemo šta će se dogoditi, možda se situacija promeni narednih nedelja. Rzagovarao sam sa nekoliko igrača koji su ovde, svi su bili prijateljski nastrojeni, pitali me kako sam, kako je prošlo, kako se osećam sad“, otkrio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ...

Potom je nastavio:

„Većina mi je poželela dobrodošlicu, istakli su da im je drago jer me vide, tako da se osećam dobro i drago mi je zbog toga. Drago mi je jer postoji razumevanje, ako već ne podrška, od kolega. Važno mi je jer ih viđam više nego porodicu, pa brinem o odnosu koji imam sa njima i cenim to što mi je veliki broj ljudi poželeo dobrodošlicu“, otkrio je Đoković.

A što se prvog nastupa tiče…

„Rekao bih da sam bio jednako uzbuđen i nervozan kao i pred svaki drugi meč posle duge pauze. Nisam igrao turnire skoro dva-tri meseca. Okolnosti su sada drugačije, sve ovo od poslednjih mesec i po… Stvarno sam samo želeo da opet stanem na teren. Dubai je savršeno mesto za mene da započnem sezonu, zbog publike, zbog navijača, koji su me bodrili. Velika srpska zajednica, bilo je lepo videti srpske zastave, ali i internacionalna publika me je bodrila, što je veoma lepo. Zadovoljili su moja najveća očekivanja pred ovaj meč“, rekao je Đoković, koji je istakao da „uvek može bolje“:

„Znam da ponekad igram stvarno dobro, a potom gubim ritam servisa, pogađam mali broj prvih servisa… Moram dosta toga da popravim pred prvi naredni meč, ali ovo je pozitivno iskustvo i zbog igre i zbog publiek“, istakao je Novak.

BONUS VIDEO Doček Novaka Đokovića na turniru u Dubaiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare