Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Kragujevcu je, uz primenu protivepidemijskih mera održan 8. "Zastava oružje polumaraton" na kojem je učestvovalo oko 250 takmičara, uglavnom iz Srbije.

Pobednik ovogodišnjeg polumaratona je Velimir Bojović iz Beograda, koji je stazu dužine 21 kilometar istrčao za jedan sat 16 minuta i 45 sekundi. Uz polumaraton, ujedno je održana i trka na pet i 10 kolometara.

PROČITAJTE JOŠ:

Start osmog polumaratona koji se u Kragujevcu održava od 2013.godine u kontinuitetu, ovoga puta bio je drugačiji. Takmičari su imali maske, a sa startne pozicije su trku započeli u grupama sa razmakom od po tri metra. Pošto je cela manifestacija održana na otvorenom, u nastavku trke mogli su da skinu maske, kažu organizatori.

Primena protivepidemijskih mera u gradu u kom je još uvek na snazi vanredna situacija zbog koronavirusa, bila je ključna za dobijanje zelenog svetla za organizovanje trke, objašnjava Nenad Luković organizator kragujevačkog polumaratona.

On dodaje da je zbog pandemije koronavirusa ograničen i broj učesnika, tako da je na ovogodišnjem polumaratonu trčalo oko 250 takmičara, a ukupno sa trkama na pet i 10 kilometara, na kragujevačkim ulicama je bilo oko 400 učesnika.

„Ponosni smo što smo uopšte uspeli da organizujemo polumaraton i održimo kontinuitet. Slične manifestacije u kojima učestvuje veliki broj trkača organizuju se godišnje u desetak gradova Srbije, a do sada su održane samo dve ili tri. Ovo je veliki uspeh za sve nas i ponosni smo što se Kragujevac nalazi na mapi gradova u kojima se organizuju polumaratonske trke’“, kaže Luković.

Na kragujevačkom polumaratonu su u najvećem broju učestvovali sporisti rekreativci, a u listu pobednika, ove godine upisao se nekadašnji reprezentativac Srbije u atletici i pobednik beogradskog polumaratona 2015. godine Velimir Bojović (35) iz Beograda. On je kragujevačku stazu istrčao za nešto manje od sat vremena i 17 minuta, a za naš portal kaže da su bili izuzetno teški vremenski uslovi za trčanje.

„U karijeri imam 10 minuta brže vreme, ali sam ipak zadovoljan trkom. Bilo je mnogo teško za disanje. U početku sam se mnogo zaleteo jer sam trčao zajedno sa jednim momkom iz Kragujevca, a posle se ispostavilo da on učestvuje u trci na 10 kilometara. Dan je bio lep i na prvi pogled nije izgledalo da će biti teško, ali je bilo izuzetno naporno za disanje, ne samo meni, već svima nama. Odmah posle prvih istrčanih kilometara znao sam da će biti pakleno“, rekao je pobednik osmog kragujevačkog polumaratona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar