Foto: Starsport

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, nije krio zadovoljstvo posle spektakla održanog na Trgu republike u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Posle 26 godina u ring su ušli bokseri Crvene zvezde i Partizana, a crveno-beli su pobedili sa 8:6. Od kada je Borovčenin stigao na čelo saveza „stigle“ su i medalje sa juniorskog prvenstva Evrope, medalje sa seniorskog šampionata Balkana, a najvažnije jeste da su boks i Bokserska liga Srbije oživeli. Sve ovo je samo uvod za najvažniji događaj, a to je Svetsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Beogradu 2021. godine.

Nenad Borovčanin Foto: Starsport

„Presrećan sam, ali sam još zadovoljniji kada vidim boksere nasmejane, kada vidim trenere zadovoljne i naravno narod koji pozitivno priča o boksu. Idemo dalje, za budućnost boksa. Srbi vole boks, vole da ga gledaju, vole da pričaju o njemu. Želim da u Prvoj bokserskoj ligi Srbije vidim i Crvenu zvezdu i Partizan. Sledeća godina će biti veoma važna za sve nas jer nas očekuje Svetsko prvenstvo u novembru. U boksu, posle mečeva na Olimpijskim igrama, nema većeg događaja od Svetskog prvenstva. Davno smo uzeli sedam medalja na Svetskom prvetsvu. Sada bi bio prezadovoljan da uzmemo i jednu, zašto ne i dve“, istakao je Nenad Borovčanin, prvi čovek Bokserskog saveza Srbije.

Super teškaš Dušan Veletić je uz navijače u Srbiji, obradovao i javnost u Republici Srpskoj. On je rođen u Bijeljini, gde se i takmiči.

„Za mene je to bio dan koji ću dugo pamtiti. Na Trgu republike smo se takmičili pred mnogo ljudi, na otvorenom, sa pogledom na spomenik Kneza Mihaila, nešto je posebno za sve Srbe. Što se mog meča tiče imao sam teškog protivnika, ali sam mu zadao nekoliko vrhunskih udaraca, koji su na kraju presudili. Nastavljam da radim u punom ritmu, mlad sam i učiniću sve da se izborim da sledeće godine budem standardan član reprezentacije“, poručio je Dušan Veletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare