Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Reprezentativac Srbije, odbojkaš Marko Podraščanin, u narednoj sezoni nosiće dres ekipe Trentina, za koji igraju Srećko Lisinac i Uroš Kovačević.

Podraščanin, koji je u protekle četiri godine igrao za ekipu Peruđe, rešio je da promeni sredinu i potpiše za jedan od najvećih italijanskih klubova, a tamo dolazi kao slobodan igrač, jer je ušao u poslednju godinu ugovora.

Činjenica je da proteklih nekoliko sezona Trentinu nije išlo najbolje, jer su od njih bili uspešniji rivali, Lube i Peruđa, za koju je igrao Podraščanin.

Ipak, ambiciozna uprava želi da klub vrati na staze nekadašnje slave, a dovođenje nekadašnjeg odbojkaša Vojvodine je samo jedan korak u tom smeru.

Trentino je u poslednjih 11 godina čak tri puta bio šampion kontinenta,  pet puta su bili najbolji klub sveta, a po četiri puta su osvajali titulu i bili drugoplasirani u šampionatu Italije. Prošle godine osvojen je CEV kup, ali činjenica je da sada žele daleko više.

U Trentinu, koji je trenutno četvrti na tabeli u prvenstvu Italije, smatraju da bi Podraščanin i Lisinac mogli da budu sjajan tandem blokera, po mnogima najbolji u Evropi.

Srpskog odbojkaša će u ekipi Peruđi zameniti Argentinac Sebastijan Sole.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram