Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odbojkaši Partizana postali su 12. put šampioni Srbije, po prvi put od 2011. godine.

Crno-beli su u finalu domaćeg prvenstva savladali Vojvodinu sa 3:0 u ukupnom skoru, pošto je u trećem meču u Novom Sadu bilo 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:16).

Partizan je u poslednjem meču izgubio prvi set, ali je u preostala tri ekipa trenera Bojana Janića bila znatno bolja i zasluženo stigla do pobede i vredne titule.

PROČITAJTE JOŠ

Na putu do nje Partizan je izbacio Crvenu zvezdu, dok je u polufinalu počistio Radnički. Uz to sve, crno-beli su pre lige osvojili trofej Superkupa i Kupa Srbije.

Prethodnih šest titula u prvenstvu osvojila je Vojvodina, dok je od 2012. do 2016. godine dominantna bila Crvena zvezda.

„Stvarno nisam svestan uspeha koji smo napravili. Nekako se od starta sezone bavimo sledećim treningom i sledećom utakmicom. Nije lako bilo danas. Dolaziš u Novi Sad i vodiš 2:0. Koliko god ja pričao da je to samo jedna utakmica, mi smo razmišljali o svakom poenu. Ne mogu da kažem da je Vojvodina bila loša ili dobra, ali mi smo na početku bili stegnuti, što je potpuno prirodno. Međutim, drago mi je da smo taj pritisak uspeli da iznesemo i da smo posle bili mnogo bolji i agresivniji“, rekao je Janić nakon finalne serije.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odbojkaši su tako prekinuli veoma dug post JSD Partizana koji pre ove, šampionsku titulu nije podigao još od 2018. godine. Tada su vaterpolisti postali prvaci Srbije.

U istom danu kada su odbojkaši postali šampioni, košarkaši crno-belih su napravili važan brejk u Madridu, u prvom susretu sa Realom u četvrtfinalu Evrolige.

„Sad kreće lavina, Željko će na Fajnal-for, fudbal se diže pre ili kasnije. Za mene je sve ovo baš lično, jer sam veliki navijač Partizana. Ovo ne može da se meri ni sa čim, posebno jer je SD bilo u krizi“, dodao je Janić.

Nekadašnji kapiten Srbije došao je u Partizan 2018. godine na zalasku karijere, pa je tokom prvih sezona bio registrovan i kao igrač. Ipak, bilo je jasno da se sprema da preuzme tim kao trener.

Janić se okrenuo radu sa mladim igračima i u veoma kratkom vremenskom roku je uspeo da donese dugo čekanu titulu Partizanu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ako pre ovog uspeha gledamo pet godina unazad, fudbalski klub Partizan ima dva trofeja Kupa, košarkaški klub tri Kupa i Superkup ABA lige, rukometni klub ništa, odbojkaški dva kupa i Superkup, a vaterpolo klub ima jednu titulu i jedan Kup (sezona 2017/2018). Ukupno 10 trofeja.

Fudbaleri neće imati priliku da to poprave ove godine, pošto je Crvena zvezda šest kola pre kraja prvenstva već proslavila osvojeno prvo mesto.

Košarkaši će sa druge strane imati veliku šansu da prvi put posle sezone 2012/13 postanu šampioni regionalne ABA lige, pošto su ligaški deo završili na prvoj poziciji i kao najbolji tim ulaze u trku za trofej.

Rukometaši se trenutno nalaze na četvrtom mestu ARKUS lige jedno kolo pre kraja ligaškog dela, i kao odbojkaši će pokušati da prekinu dominaciju Vojvodine.

Bojan Janić. OK Partizan
Bojan Janić. OK Partizan; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vaterpolisti već uveliko vode bitku sa Novim Beogradom u polufinalu domaćeg prvenstva, ali su prvu utakmicu izgubili i ukoliko žele prolaz u finale moraće da pobede na domaćem terenu.

I trener košarkaša Željko Obradović je čestitao odbojkašima na uspehu.

„Čuo sam da su osvojili titulu, čestitam im na tome, napravili su fenomenalan rezultat. Čestitam Janjiću na svemu što radi. Nedavno je svratio do nas, razgovarali smo, to je čovek koji je baš posvećen svom poslu“, rekao je Obradović.

BONUS VIDEO Odbojkaši slave pehar Kupa sa navijačima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar