Foto: Instagram/devojka_sa_krilima_

Dejana Bačko ne prestaje da inspiriše. Pitanje je da li bolje slika ili "bije" kao naša šampionka u paratekvondou, a umetnička strana ličnosti prevagnula je ovaj put zbog Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Devojka sa krilima“ nacrtala je novi portret Novaka Đokovića, čime je na još jedan način obeleženo osvajanje Australijan opena.

Dejana je snimak stvaranja svog dela objavila na društvenim mrežama, isto je učinio potom i Novak, kog je Dejana upoznala 2020. godine na Adrija Turu.

Za nova.rs, Dejana je potvrdila da Noleta čeka slika kada dođe u Beograd.

„Haha, to upoznavanje je priča za sebe. Pamtim kao jedan od onih lepih trenutaka koje sam sebi zacrtala u životu da ih moram ispuniti, a i jesam. Bila sam na takmičenju u Beogradu istog dana kada se održavao i teniski turnir na kojem je bio Đoković. Slučajno sam to videla i odmah se u meni probudio instinkt koji mi je rekao da je to sjajna šansa koju bi mogla iskoristiti. Jedini problem je bio što nisam imala kartu za ulaz i što smo stigli na turnir pre samog kraja. Nisam znala šta da radim, ali prvom prilikom je momak kupio dve karte od ‘preprodavaca’ i ubedili smo se da možemo ući“, kaže za nova.rs Dejana.

Ipak, onda je došlo do nove prepreke.

„Same karte nisu bile dovoljne jer su bile za deo redova koji su poprilično udaljene od samog terena. Onda smo Marko i ja prešli na plan B i nekako smo se sporazumeli sa obezbeđenjem i ljudima na ulazu i uspeli smo se probiti do samog terena gde sam i sela na mesto. Bila sam pozitivno oduševljena što su postojala posebna mesta za osobe sa invaliditetom, za ljude koji su u kolicima i što su bila potpuno pristupačna. Gledajući u Novaka, susreli su nam se pogledi i tu je izbila prava sreća. Nasmejao mi se, rekao mi je da će sići i prišao mi je. Malo smo popričali, čega se ničega ne sećam od uzbuđenja i slikali smo se. Predivno iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Novak je moj uzor i isplatilo se rizikovati“, kroz smeh će Dejana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davis Cup (@daviscup)

Koliko je vremena bilo potrebno za novo umetničko delo i da li će završiti kao poklon Novaku?

„Rad još uvek nije završen i vreme koje je potrebno je uvek različito. Tek je na početku. Hoće, rad ću pokloniti Novaku.“

Pored Novaka, Dejani je Ivana Španović veliki uzor, zajedno su i trenirale u okviru njene akcije „Treniraj sa Ivanom“. Ima poruku i za nju, posle povrede koja ju je sprečila da ode na Evropsko prvenstvo.

„Ivana je takođe moj uzor pravog sportiste i čoveka, pre svega. Naravno da joj želim brz oporavak i da se vrlo brzo vrati u formu i pobednički ritam u kom je i bila i u kom zaslužuje da bude.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram