Foto: Pedja MIlosavljevic / Starsport

Jedan od najboljih srpskih rukometaša svih vremena Momir Ilić govorio je o tranziciji između igračke i trenerske karijere.

Po završetku aktivnog igranja, 38-godišnjak je postao trener mađarskog Balatonalmadija.

„Sad su mi stvari mnogo jasnije, razgovarao sam sa mnogim trenerima, sada spuštenog garda, mogao sam da pitam sve, kao igrač nisam mogao. Igrači ne treba da znaju sve, kako funkcioniše stručni štab, šta se dešava u upravi. Igračima treba da imaju informacije o onome što je na terenu, a trener radi sve da bi uprostio stvari i da kaže igraču šta treba da radi“, rekao je Ilić za Balkan-handball.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnji levi bek je upisan u istoriju rukometne Lige šampiona kao prvi igrač koji je postigao više od 100 golova u tri uzastopne sezone.

„Kad vratim film, moja karijera je bila kao po udžbeniku. Nisam mnogo klubova menjao, a skoro 20 godina sam se profesionalno bavio rukometom“.

Ilić je rukometom počeo da se bavi u rodnom Aranđelovcu, nastavio je u Kolubari i Fidelinki pre nego što je otišao u Gorenje.

Posle tri godine provedene u Gumersbahu, četiri sezone je nosio dres Kila, da bi potom od 2013. do 2019. bio član Vesprema.

„Sve je negde bila uzlazna putanja, možda je moglo da bude drugačije, ali možda i ne bi sve funkcionisalo ovako kako je. Ja sam iz Kila hteo da odem u Barselonu, dva puta smo razgovarali o tome, ali se to nije desilo. Ipak, siguran sam da sam napravio pravu odluku što sam otišao u Vesprem“, naveo je Ilić.

Sa reprezentacijom Srbije 2012. godine je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar