foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić je rekao da je rešenje za srpsku reprezentaciju strani selektor.

On je takav stav izneo u razgovoru sa Žikom Bogdanovićem, urednikom specijalizovanog portala Balkan handball.

PROČITAJTE JOŠ

„Rezultati su pravo merilo svega, nema dileme. Kad neko kaže da su igrači krivi, da su kukavice, da ne daju maksimum, ja tu dobijem nervni slom. Znam kako je i koliko se momci odriču da bi dali sve i daju maksimum, niko nije otišao na Svetsko ili Evropsko prvenstvo da bi se prodao“, naveo je Nenadić.

On je posle Evropskog prvenstva u Austriji rekao da stvari već godinama ne funkcionišu u srpskom rukometu.

„Stojim pri tom stavu. Od 2006. godine Srbija nije imala kvalitetnog trenera. Sead Hasanefendić je vrhunski trener, ali mu je bilo potrebno vreme… Ljuba Vranješ je tu bio sedam dana… Ostali su bili… Da ne kažem šta, poštovanje prema svima“.

Nenadić je dodao da je zabrinjavajuće to što se ne pojavljuju mladi igrači.

„Hrvatska, recimo, konstantno ima nove talente i vrhunski se radi sa njima. Kod nas toga nema, bojim se i da će ono što valja da ode negde“.

On je naveo i da je neophodno promeniti neke stvari.

„Treba dovesti pravog, ozbiljnog selektora, da dobije odrešene ruke i poverenje. Po mom mišljenju je jedino rešenje strani selektor, čujem kroz šta su prošli igrači, videli… Srpski treneri su ostali u vremenu i prostoru, 95 odsto njih“.

Nenadić nije deo srpske reprezentacije jer, kako je ranije naveo, video je i doživeo sve.

„Treba dovesti ljude koji se bave rukometom… Imam saigrače iz Skandinavije, njihovi selektori zovu trenera, interesuju se za njih. Drugačije se igrač oseća, oseća se važnijim kada zna da neko pita za njega“, zaključio je Nenadić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram