Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Trener Zagreba i nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije Veselin Vujović smatra da je sistem rukovođenja najveći problem srpskog rukometa.

On je govoreći na Balkan-handball rekao da selekciji Srbije u aktuelnoj situaciji niko ne može da pomogne.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je istakao, selektoru ne treba niko da se meša u posao.

„Tog čoveka moraju da puste da napravi plan, program i strategiju i da veruju u to. Ne treba da vode kafansku politiku, nego da se radi. Mora da se oformi stručni savet od ljudi koji znaju i koji će davati predloge. Stručni savet je degradiran do te mere, da donese neku odluku, a predsednik koji nije radio ni fizičko vaspitanje je promeni“, rekao je Vujović.

On je istakao da je bio kritikovan zbog izjave da bi bio prvak Evrope ukoliko bi imao budžet za rukometni klub identičan budžetu onom koji ima košarkaški klub Crvena zvezda.

„Ja sam navijač Zvezde. kada bi Rukometnom klubu Crvena zvezda dali 8.5 miliona evra mogli bismo da budemo. To sam hteo da kažem. Usmeriti taj novac na pravu stranu bio bi veliki dobitak. Siguran sam i mogu da potpišem da bi Arena bila puna ukoliko bi rukometaši Zvezde igrali odlučujuću utakmicu za odlazak na Fajnal for Lige šampiona. Nama u rukometu je trebalo da se dogodi neko ko je jak i finansijski i politički. Nama su se nažalost dogodili oni koji se guraju, ulizuju i uvlače da bi se održali na površini, a voda im je preko nosa. Takve treba potopiti, neka se udave i dovesti nekog drugog,“ rekao je Vujović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram