Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Maks Verstapen, vozač Red Bula, stigao je do prve pobede u Monaku, a ukupno 12. u karijeri, kojom je stigao do prvog mesta u generalnom plasmanu vozača.

Pitanje je da li bi situacija bila takva da je Šarl Lekler uopšte startovao na trci u rodnom Monte Karlu. No, mehanički kvar na bolidu ga je sprečio da se uopšte nađe na startu Velike nagrade Monaka, inače pete u ovogodišnjem kalendaru Formule jedan, pa je Verstapen startovao sa čela, i od samog početka diktirao tempo trke.

PROČITAJTE JOŠ...

Na kraju, Holanđanin je stigao do trijumfa sa 8.968 sekundi prednosti u odnosu na Karlosa Sajnca iz Ferarija, dok je vozač Meklarena Lando Noris bio treći.

Među prvih deset su još Serhio Perez iz Red Bula, Sebastijan Fetel iz Aston Martina, Pjer Gasli iz Alfa Taurija, Luis Hamilton iz Mercedesa, Lens Strol iz Aston Martina, Esteban Okon iz Alpina, kao i Antonio Đovinaci iz Alfa Romea.

Nekadašnji šampion sveta Kimi Raikonen bio je 11, dok je Fernando Alonso u Alpinu trku okončao kao 13. Sin Mihaela Šumahera Mik u bolidu Hasa završio je kao 18.

Što se tiče aktuelnog prvaka sveta, Hamilton nije uspeo da se povrati nakon loših kvalifikacija, pa je trku završio kao sedmi, dok je Valteri Botas zbog problema sa pneumatikom bio prinuđen da odustane.

Na kraju, Verstapen je sa 25 bodova na trci stigao do brojke od 105, i trenutno zauzima prvo mesto, ispred Luisa Hamiltona (101), Lando Noris u Meklarenu je treći (56), Botas četvrti sa 47, Serhio Perez peti (44), Šarl Lekler šesti (40), Karlos Sajnc sedmi (40), dok su među deset vodećih Danijel Rikardo (24), Pjer Gasli (16), te Esteban Okon (10).

Među vozačima bez ijednog osvojenog boda zasad su Kimi Raikonen, Džordž Rasel, Nikolas Latifi, Mik Šumaher i Nikita Mazepin.

Naredna trka na programu je za veliku nagradu Azerbejdžana 6. juna sa početkom od 14 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar