Foto: Tanjug / AP Photo/Fernando Llano

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da mu je dobar start i zadržavanje prvog mesta pomoglo da kasnije dođe do pobede u Meksiku.

Belgijsko-holandski vozač dodaje i da je imao veoma dobar tempo u trci u kojoj je ostvario rekordnu 14. pobedu u sezoni.

„Mnogo mi je pomogao do kraja trke ostanak u vodjstvu posle prve krivine. Naravno da smo takodje imali drugačiju strategiju u odnosu na bolide oko nas, ali opet neverovatan rezultat. Tempo u trci je bio veoma lep. Morali smo da pazimo na gume jer je bio veoma dug period na srednje tvrdim, ali smo uspeli“, rekao je Ferstapen, preneo je BBC.

Ferstapen je ranije osvojio drugu uzastopnu titulu u šampionatu Formule 1. Holanđanin je istakao da navijači u Meksiku prave odličnu atmosferu.

„Ovde je neverovatna atmosfera i volim da dolazim ovde. Bila je to neverovatna godina do sada. Definitivno uživamo i trudićemo se da dobijamo još“, naveo je on po obaranju rekorda koji su do sada zajedno držali on, Sebastijan Fetel i legendarni Mihael Šumaher.

Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je istakao da je austrijski tim imao bolju strategiju po pitanju guma.

„Nisam siguran da smo imali prave gume na kraju (tvrde). Mislio sam da treba da počnemo sa mekim, ali imali smo drugačije gume. Bilo je dobro u prvom delu, ali sa tvrdom gumom je bilo suprotno. Čestitke Maksu. Sjajno je biti ovde i razdvojiti njih dvojicu“, rekao je sedmostruki svetski šampion.

Na poslednje mesto pobedničkog podijuma popeo se domaći vozač i član Red Bula Serhio Perez.

Perez je rekao da je dao sve od sebe na startu trke, a da je kasnije bilo teško obići Hamiltona.

„Mislio sam da ćemo biti malo bliži, ali nažalost nije nam pošlo za rukom danas, ali je i dalje podijum dobar. Pred ovom publikom zaista sam želeo više danas, ali treće mesto je ipak dobro“, rekao je Perez.

Dve trke pre kraja u generalnom plasmanu Ferstapen ima 416 bodova, Perez je preuzeo drugo mesto sa 280 bodova, dok je treći Šarl Lekler iz Ferarija sa pet bodova manje. Naredna trka vozi se u Brazilu 13. novembra.

BONUS VIDEO: Formula 1 u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar