Foto: Starsport

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi otkrio je ciljeve "orlova" mesec dana pred Mundijal.

Ne pamti se da je vladala ovakva euforija među navijačima, verovatno još od pobede nad Nemačkom u Južnoj Africi 2010.

PROČITAJTE JOŠ:

Piksi je dotle doveo pobedom nad Portugalom za direktan plasman u Katar, a onda i pobedama nad Norveškom i Švedskom za selidbu Srbije u A diviziju Lige nacija.

„Fudbal je uvek bio najvažniji sport u Srbiji. Ljudi ga vole. Naravno, ponekad imamo nerealna očekivanja kao što je konstantno igranje na Svetskom prvenstvu. To nije tako lako posebno kada ste mala zemlja sa brojnim infrastrukturnim problemima i kada se mučiš da budeš u rangu sa najjačim evropskim ekipama. Zato je za nas plasman na Svetsko prvenstvo veliki uspeh i to nas ohrabruje da nastavimo sa naporima da gradimo bolju budućnost. Naša pobeda u Portugalu donela je ljudima veliku radost i slavlje, naš narod zaslužuje takve momente sreće“, rekao je Piksi za zvanični sajt FIFA.

Foto: Printscreen Tanjug/Video

Na pitanje da li Srbija može u nokaut fazu pored Kameruna, Švajcarske i najtežeg rivala, Brazila, Piksi je odgovorio u svom stilu.

„To je jedan od naših ciljeva. To što smo među 32 tima na Mundijalu pokazuje da imamo kvalitet i da nismo tu slučajno. Ne idemo u Katar da budemo turisti već da ostvarimo nešto na šta ćemo moći da budemo ponosni. Cilj nam je da se nađemo u osmini finala iako neće biti lako. Možemo to, sposobni smo i daćemo sve da to i učinimo“, jasan je selektor srpskog tima.

Podsetio se i meča sa Portugalom i golova Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića za epski preokret, 2:1 i kartu za Katar, a onda se prebacio na rekordnog golgetera nacionalnog tima.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Mitrović je glavni igrač naše reprezentacije. On je vrhunski napadač, veoma ozbiljan profeisionalac i sportsita koji uvek i u svakom meču daje svoj maksimum. Svi golovi koje je dao tokom kvalifikacija bili su sjajni, ali onaj protiv Portugala u poslednjem minutu ostaće uvek urezan u pamćenje. On je neko ko će naterati svakoga da ga primeti. Nema tog trenera koji ga ne bi poželeo u timu“, kaže Stojković.

Prokomentarisao je i Dušana Vlahovića, za kog kaže da „nije iznenađenje što ga je Juventus doveo“.

„A što se tiče Tadića, on je sve što želite da imate u kapitenu – neverovatan talenat koji je u fudbalu prošao i video sve. Jović je neko koga je primetio i Real i pored toga što nije imao priliku da se tu iskaže u potpunosti svakako ima sve potrebno da igra na tako visokom nivou“.

Ponovio je i da želi da Srbija „igra sa stilom“, da tako pobeđuje i da od toga uz dobar balans sa igranjem na rezultat neće odustajati.

BONUS VIDEO: Gardijan prognozira da su Piksijevi orlovi deseti favoriti u Kataru