Maks Ferstapen
Maks Ferstapen; Foto: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

Formula 1 ne može bez skandala, ali ovog puta je to zbog nepoštovanja pravila.

Naime, FIA bi mogla da kazni Maksa Ferstapena oduzimanjem bodova iz prošle sezone, čime bi izgubio i šampionsku titulu, prvu u karijeri za Holanđanina.

PROČITAJTE JOŠ

Navodno je Red bul prekoračio budžet oko 4,5 miliona funti, što je najstrože zabranjeno zbog fer-plej okvira takmičenja, a tek treba da bude doneta odluka kakva će biti kazna.

Kristijan Horner, direktor Red bula, naveo je da uopšte nije zabrinut zbog odluke, te je tvrdio da su te optužbe samo kleveta.

Ferstapen je sa druge strane reagovao u svom stilu.

„Po onome što sam ja čuo iz tima, nema potrebe da budemo zabrinuti. Ostali timovi pričaju o ovome iako nemaju dovoljno informacija. Bolje bi bilo da samo ućute“, rekao je Ferstapen.

Dosadile su mu priče da bi mogao da ostane bez titule, pogotovo što je praktično već odbranio svoj trofej.

Naime, on ima 341 osvojen bod, a prvi sledeći na listi je Šarl Lekler sa 237 bodova. Pet trka pre kraja je Ferstapen gotovo i zvanično obezbedio titulu. Ove sezone je trijumfovao na 11 od 17 trka.

Red bul je prošle sezone potrošio nešto manje od 120 miliona funti, ali je gotovo izvesno da je to više od granice 114 miliona funti. Kazna je obično oduzimanje bodova jer je to jedino što može FIA zapravo i da uradi. Kako je Ferstapen slavio u triler završnici kada je na kraju završio sa osam bodova više od Hamiltona, gotovo svako oduzimanje bodova bi moglo da ga ostavi bez titule.

BONUS VIDEO Formula 1 na Trgu republike u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar