Foto: FIVB

Na velikim sportskim smotrama može da se desi mnogo toga. Uvek ima incidenata, uvek ima vrhunski poteza, toplih ljudskih priča, ali nikada ne bi smelo da se desi da pravila nisu definisana. Ipak, u odbojci je i to moguće.

Odbojkašice su odbranu svetske titule počele impresivno jer su slavile na svim mečevima u grupi i kao prvoplasirane izborile plasman dalje.

PROČITAJTE JOŠ

FIVB, krovna odbojkaška organizacija, promenila je pravila, a onda se predmoslila.

Pravila su bila definisana pre početka turnira, a trebalo je da sve reprezentacije prenesu sve bodove.

Onda je neko shvatio da to možda nije dobra ideja (iako je trebalo da ostane na toj misli), pa je odlučeno da se prenose samo bodovi protiv reprezentacija koje su prošle dalje (što je uostalom i uobičajena praksa).

Tako je FIVB objavio ovakve tabele, a onda je ispalo da to nije relevantno.

Onda je usledila još jedna kontradiktorna odluka, pa su sve vratili na pravila koja su dogovrili pre početka turnira! Ostaće na kraju ona pravila definisana pre početka turnira. Srbija je ispustila samo jedan bod u toku grupne faze proti Bugarske koja je uspela da osvoji dva seta protiv naše selekcije, ali će uprkos tome Srbija biti prva. Bilo je tu raznih pomeranja, a čini se da je uneta nepotrebna konfuzija. Tako su tabele izgledale prvobitno znatno drugačije, nego što je to sada slučaj. Ipak, kako god da su računali bodove, Srbija je svakako bila prva jer je imala maksimalni učinak.

U novoj grupi Srbija igra protiv Poljske, Dominikanske republika, Tajlanda i Turske, a u toj grupi su još i SAD, Kanada i Nemačka.

BONUS VIDEO Tijana Bošković nakon velike pobede protiv Amerike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar