FOTO: OSS

Legendarni lekar odbojkaških reprezentacija Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije, specijalista sportske medicine, dr Ljuban Martinović preminuo je u nedelju, osam dana pre 72. rođendana, posle kraće bolesti, saopštio je OSS.

U saopštenju OSS se navodi da Martinović ima više od 30 medalja sa najvećih svetskih takmičenja u svim kategorijama.

PROČITAJTE JOŠ

„Ispratio je generacije i generacije naših najboljih odbojkašica i odbojkaša u reprezentativnim selekcijama, ali i sjajne generacije odbojkaša Partizana.

Njegova stručnost, posvećenost i entuzijazam svrstali su ga među eminentne lekare sportske medicine. Na predlog Petra Stanišića, postao je lekar OK Partizan, a od Balkanskog prvenstva 1985. bio je član stručnog štaba seniora zadužen za zdravlje reprezentativaca. Jedan, jedinstveni i neponovljivi dr Ljuban Martinović ostaće nezaboravni deo srpske, evropske i svetske odbojkaške porodice“, ističe se, između ostalog, u saopštenju OSS.

Vreme i mesto sahrane dr Ljubana Martinovića biće naknadno saopšteni.

Oglasio se i Marko Podraščanin emotivnom porukom.

„Danas, na tvoj 72. rođendan odlaziš u večnu legendu. Hvala ti dragi Ljubo za sve divne trenutke koje smo proveli zajedno širom sveta, za svu brigu, sreću, savete i radosti koje si doneo odbojci i našoj Srbiji. Neka ti je večna slava Nemanjiću“, napisao je Podrščanin.

#social-embed_0

BONUS VIDEO Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju u Ligi nacija 2022

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare