Katarina Lazović
Foto: Screenshot Instagram lazaaa7

Srpkinja privlači pažnju gde god se pojavi, a njena veza sa košarkašem privukla je veliku pažnju javnosti.

Odbojkašice Srbije od 13.00 igraju protiv Kazahstana u 4. kolu grupne faze Svetskog prvenstva na kom brane planetarno zlato.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od glavnih igračica uloge u ovoj selekciji je Katarina Lazović, koju mnogi smatraju najlepšom odbojkašicom Srbije.

Katarina Lazović ima 22 godine i karijeru je počela u Vizuri, a zatim preko poljskog Lođa stigla i do Monce. Odnedavno je postala igračica kineskog Pekinga.

Pred početak Svetskog prvenstva je istakla da ima tremu.

„Imamo i neku pozitivnu tremu pred SP. Napokon su došli ovi dani pred put. Skoro dva meseca priprema za ovo SP i možda nam se i malo odužilo sve ovo, ali opet uspeli smo da ostanemo skoncentrisani i maksimalno motivisani za prvenstvo. Mislim da će biti veoma zanimljivo Svetsko prvenstvo i veoma dugo i zbog toga treba da budemo koncentrisani na svaku utakmicu“, rekla je Lazović koja je odnedavno objavila javno da je u vezi sa Nemanjom Dangubićem, bivšim košarkašem Crvene zvezde i Partizana.

Sa 19 godina postala je deo reprezentacije, pa već ima zlato sa prethodnog kontinentalnog takmičenja iz 2019. godine.

Saigračice je zovu Laza ili Nina, a ostaće upamćeno kada je jednom prilikom odgovorila na 1.100 poruka navijača za manje od dva sata. Bila je kapiten naše podmlađene selekcije u Ligi nacija u Riminiju i pokazala još jednom da je budućnost srpske odbojke sjajna.

Gotovo u svakom klubu i u reprezentaciji je po pravilu bila najmlađa, pa je čak morala da završava četvrtu godinu vanredno da profesionalna karijera ne bi trpela.

Na dresu gotovo uvek nosi broj 2, a iako igra na poziciji primača želela bi da se oproba kao tehničar.

Visoka je 182 centimetara, a tokom leta su dve njene objave u kupaćim kostimima izazvale oduševljenje pratilaca.

BONUS VIDEO Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju u Ligi nacija 2022

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare