Foto: Tanjug / AP Photo/Jeffrey McWhorter

Meksički bokser Saul "Kanelo" Alvarez, nokautirao je Britanca Bili Džoa Saundersa i postao nosilac pojaseva WBA, WBC i WBO u supersrednjoj kategoriji.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u noći između subote i nedelje, pred oko 73.000 gledalaca dokazao da je najbolji, zahvaljujući naletu u osmoj rundi, kada je oko desnog oka stvorio otok protivniku i verovatno mu polomio jagodičnu kost.

Borba na stadionu Dalas Kaubojsa imala je rekordnu gledanost u zatvorenom prostoru, a i najposećeniji je sportski događaj od početka pandemije koronavirusa.

Nanizao je nekoliko dobrih udaraca izmorenom rivalu, a onda je aperkatom završio posao. Saunders je ostao na nogama u tom trenutku, ali više nije mogao da se bori.

Umesto njega je tu odluku doneo trener Mark Tibs, pa je Alvarez ostvario 56. pobedu karijere. Uz to ima jedan poraz i dva remija.

Foto: Tanjug / AP Photo/Jeffrey McWhorter

Saunders je na startu borbe obećavao više i desnim direktima je pokušavao da malo pomeri gard Alvareza koji je uprkos odbrani išao napred.

U tom laganom koškanju je prošla prva runda, da bi potom u nekoliko navrata obojica završila u zagrljaju. Bili Džo je oborio gard već u drugoj rundi, Alvarez je pokušavao da se podvuče i nagovesti napad odozdo, pa je bilo vidno da su taktički obojica bila spremna za okršaj.

Foto: Tanjug / AP Photo/Jeffrey McWhorter

Tokom treće runde Saunders, koji ima 31 pobedu za 12 godina karijere, držao je desnom rukom Alvareza na distanci.

Dotle nijedan od boksera nije uspevao da napravi ključnu razliku, mada je Bili Džo probao da provuče poneki zanimljiv pokušaj krošeom.

Foto: Tanjug / AP Photo/Jeffrey McWhorter

Rizikovao je i nekoliko udaraca spuštenog bloka, kako bi otvorio i kontrirao Kanelu koji je uglavnom bio u ofanzivi i na kraju iz toga profitirao.

Saundersu je ovo bio prvi poraz u profi karijeri, dok je Alvarez kod sudija pri prekidu meča vodio sa 77:75, 78:74 i 78:74.

Foto: Tanjug / AP Photo/Jeffrey McWhorter

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar