Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT, Screenshot

Srpska atletičarka Ivana Vuleta već dugo je u vrhu evropske i svetske atletike u skoku udalj.

Pre dvadesetak godina, danas 32-godišnja šampionka i osvajačica desetina medalja sa raznih takmičenja, evropskih, svetskih, Olimpijskih igara i Dijamantske lige bila je još uvek nesnađena devojčica.

PROČITAJTE JOŠ:

Evropska atletika podelila je stari video snimak na kom se vidi Ivana kao tinejdžerka sa dve kikice i prepoznatljivim izrazom, kako u opremi trči svom snagom na atletskom stadionu.

I tada se videla rešenost na licu devojke koju Evropska atletika slavi kao jednu od devojčica koje su ostale aktivne i poslužile kao inspiracija za generacije koje su nadošle.

„Ovo sam ja sa 13/14 godina. Nije važno da drugi vide tvoj cilj, niti da ga razumeju. važna je pažnja koju posvećuješ onome što nosiš u sebi, ljubav koju razvijaš, sposobnosti koje umnogostručuješ, dela kojima utičeš na druge i zaostavštini koju stvaraš za bolje sutra koje mlađe čeka. Srećan dečji dan atletike“, napisala je srpska kraljica atletike.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели European Athletics (@europeanathletics)

Prošla je posle toga kroz fazu u kojoj je bojila svoju kosu u svetle boje, isticala se šarolikim frizurama, sve dok mukotrpan rad nije stigao na naplatu.

Danas je jedna od najboljih atletičarki na svetu, koju više niko ne sme da previdi na listi favorita kad god se pojavi na zaletištu skoka udalj.

Krase je i brojne tetovaže i besprekorna linija i trbušnjaci, vežba sa suprugom Markom i sprema se za atletsku sezonu, pa nema sumnje da će u Dijamantskoj ligi opet biti konkurentna za najveće domete.

Foto: Printscreen Instagram / ivanaspanovic

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta posle osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare