Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Britanac otvoren.

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da se nada da će ova teška sezona u Formuli 1 dati njegovoj ekipi Mercedes snagu da se bori za titule u budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ...

Trkom u Abu Dabiju završena je sezona u Formuli 1. Pobedio je vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je osvojio i drugu uzastopnu titulu, dok je njegova ekipa bila najbolja u konkurenciji konstruktora.

Hamilton prvi put u 16-godišnjoj karijeri nije uspeo da zabeleži pobedu u jednoj sezoni u Formuli 1. Sezonu je završio na šestom mestu, a Mercedes na trećem.
Britanac je današnju trku kao četvrtoplasirani morao da završi u pretposlednjem krugu zbog problema sa hidraulikom. On je rekao da on i ekipa mogu da izvuku i neke pozitivne stvari iz ove godine.

„Sledećih nekoliko nedelja, vratićemo se u fabriku, da se vidimo sa svima i dok ne slavimo titulu svetskog šampiona, slavićemo njih zbog njihovog napornog rada i truda. Nadam se da će nam muke kroz koje smo prošli ove godine pružiti alate i snagu da se borimo za još mnogo titula“, rekao je Hamilton za Skaj.

Mecedes je u sezonu ušao kao osmostruki uzastopni šampion, ali se nije dobro snašao nakon velikih promena pravila.

„Mislim da smo počeli sa vozilom koje nismo želeli i završili smo sa bolidom koji nismo želeli, u suštini smo ostali zaglavljeni s njim. Trudili smo se da ga poboljšamo, ali mislim da su osnove i dalje tu, kao što ste videli ovog vikenda“, rekao je Hamilton.

„Mislim da je ova sezona bila više vežba za timski rad i vrlo, vrlo sam ponosan i zahvalan svima koji su nastavili da rade“, dodao je Hamilton, rekorder po broju pobeda u Formuli 1 – 103.

BONUS VIDEO Sudar Hamiltona i Ferstapena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar