Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Evropsko prvenstvo u kajaku održaće se ove nedelje u Poznanju, a Srbiju će predstavljati 17 takmičara u ukupno 13 disciplina.

Srpske posade će u dve discipline biti direktno u finalu, s obzirom na to da u njima nema kvalifikacija.

PROČITAJTE JOŠ:

U četvrtak će se u prepodnevnim kvalifikacijama takmičiti Kristina Bedeč i Bojan Zdelar, u jednosedima na 1.000 metara, kao i dvosed Marko Tomićević i Milenko Zorić na istoj dužini.

Potom će popodne kvalifikacije voziti Milica Novaković i Branko Lagundžić u jednosedima na 500 metara i dvosed koji čine Ervin Holpert i Anđelo Džombeta. Narednog dana, u petak, učestvovaće ostatak srpskog tima.

Prvi na stazu će Nebojša Grujić, Marko Novaković, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević u kvalifikacijama četverca na 500 metara. Potom slede kvalifikacije na 200 metara.

Milica Novaković i Strahinja Stefanović predstavljaće Srbiju u jednosedima, a u dvosedima Marija Dostanić i Anastazija Bajiku, kao i Nebojša Grujić i Marko Dragosavljević.

Za petak u 14.17 zakazano je finale četvoroseda na 1.000 metara, gde će veslati Ervin Holpert, Andjelo Džombeta, Mihailo Subotić i Stefan Vekić.

Kristina Bedeč će u nedelju od 14.41 biti u finalu jednoseda na 5.000 metara. Poznanj će biti domaćin pošto je Duizburg odustao od organizacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar