Jovan “Tatzuki” Milovanović; Foto: Promo

Nakon uspešne sezone u regionalnoj VRL East: Surge ligi, igrač Diamant Esportsa Jovan “Tatzuki” Milovanović odlučio je da neće produžiti ugovor sa organizacijom.

Valorant scena se na našim prostorima iz dana u dan sve više razvija. “Tatzuki” je prethodne sezone igrao za ekipu Diamant Esports i sa ovom ekipom uspeo je da stigne čak do plej-ofa VRL East Lige koja pokriva područje Centralne i Istočne Evrope.

O njegovim počecima, kako je izgledao rad sa starom ekipom, šta bi poručio mladima, kao i očekivanjima u vezi Valorant scene, pričao je za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Da li se sećate početaka i kako ste krenuli baš Valorant da igrate?

„Valorant igram aktivno od izlaska, iako sam prvo pokušao CS:GO da igram malo ozbiljnije, ali sam 2017. godine izgubio želju i motivaciju i prestao sam da igram. Sve do 2020. godine kada je Valorant izašao, slučajno sam ga probao u beti i igra mi se od početka svidela i opet sam osetio želju za takmičenje. Odlučio sam da se posvetim još jednom i probam da postanem što bolji igrač“.

Kako vidite domaću scenu u odnosu na inostranu, da li u Srbiji može da se živi od esporta?

„Naša scena je u odnosu na inostranu još na prilično niskom nivou, kako igrački, tako i ponudom turnira. To je relativno zbog toga što su VCT i VRL najbitniji turniri u toku godine i samim tim fokus boljih ekipa je da se tu što bolje plasiraju. Kod nas se u poslednje vreme scena digla, pojavilo se dosta novih igrača i turnira, to sigurno podiže ‘awareness’, spaja ljude i scena napreduje. U Srbiji se može živeti od esporta, a to naravno zavisi od toga za koju ekipu igrate i koju organizaciju predstavljate“.

Igrali ste si u Diamant-u, da li se osećao pritisak i kako je prolazio jedan radni dan?

„Što se tiče igranja u Diamant-u, ni u jednom trenutku nisam osetio pritisak. Radni dan nam je uglavnom prolazio sa oko šest sati rada, kombinacija igranja i raznih timskih stvari, pet ili šest dana nedeljno“.

Da li pratite i ostale regionalne i domaće timove?

„Što se tiče ostatka Valorant scene, uglavnom pratim sve veće turnire VCT i sve regionalne lige“.

Kada biste mogli da poboljšate jednu stvar na našoj domaćoj esports sceni, šta bi to bilo?

„Mislim da sceni najviše fali kvalitet igrača. Za neku ozbiljniju ekipu postoji svega po jedan-dva igrača po rolu. Mislim da će vremenom dosta igrača napredovati, pa će sam izbor igrača biti veći i samim tim će scena napredovati. U poslednje vreme organizacija domaćih turnira je veća, što će takođe sigurno dosta uticati. Mislim da scena ide uzlaznom putanjom“.

Kako vidite razvoj esporta u svetu i generalno Valorant kao esporta?

„Mislim da esport napreduje rapidno i da je već poprilično prihvaćen u svetu. Mislim da je ista situacija i Valoranta što se tiče, baza igrača je već poprilična, a i sam Riot radi dobar posao. Siguran sam da Valorant esport čeka svetla budućnost“.

Šta biste poručili mlađim generacijama koji igraju Valorant?

„Da igru shvate kao sport i da se posvete, da napreduju, i sate koje ulažu da iskoriste što produktivnije. Da ukombinuju uz to socijalni život, kao i neku fizičku aktivnost. Mentalno zdravlje je veoma bitno, tako da je potrebno balansirati sve od navedenog“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram