Foto: EPA-EFE/Victor Lerena

"Ocelote" je saopštio da se povlači sa pozicije direktora jedne od najvećih esport organizacija na planeti.

Društvene mreže su prošle nedelje „eksplodirale“, nakon kontroverznog videa na Tviteru objavljenog od strane “Ocelota” kako slavi “svetsku titulu G2 Esportsa” zajedno sa omraženim internet selebritijem i bivšim kik bokserom koji je banovan na više društvenih mreža zbog ekstremnih mizogenih stavova i istorije nasilnog ponašanja prema ženama.

PROČITAJTE JOŠ

Od tada esport zajednica nije prestala da kritikuje Karlosa, a dodatno ih je razljutila izjava da niko ne može da kontroliše njegovo prijateljstvo i da može da se zabavlja s kim hoće.

Taj komentar je izazvao još burnije napade i osude od strane velikog broja javnih ličnosti iz sveta gejminga i esporta. Ubrzo nakon toga, G2 Esports je objavio da će Karlos uzeti odsustvo na osam nedelja i činilo se kao da će ovde biti stavljena tačka na celu dramu koja je nastala.

S obzirom na to da su u toku finalni pregovori za Valorant franšiznu ligu jedne od trenutno najpopularnijih esport igara, pojavile su se glasine da je Riot odlučio da G2 ne dobije slot, koji im je prvenstveno bio namenjen, zbog skandala sa Karlosom.

Upravni odbor G2 Esportsa nije olako prihvatio vesti koje utiču na poslovni poduhvat kojim bi organizacija mogla profitirati milione dolara, zbog čega je najverovatnije napravljen pritisak na Karlosa da sam istupi sa pozicije direktora organizacije koju je osnovao.

U zvaničnom saopštenju organizacije se navodi da su dobili i prihvatili odluku koju je Karlos doneo, i da će u budućnosti učiniti sve što je u njihovoj moći da nastave da grade okruženje koje je podjednako otvoreno prema svima.

Karlos Rodrigez je osnovao G2, tada još uvek Gamers2, 2014. godine. U narednih osam godina G2 je izrastao u jednu od najpopularnijih i najtrofejnijih esport organizacija na planeti. Rekorderi su sa devet LCS/LEC trofeja, G2 je pod upravom Karlosa postao brend voljen širom planete, a posebnu popularnost dobili su na ovim prostorima preko dovođenja legendarne braće Kovač u CS:GO tim. Povodom odlaska Karlosa se oglasio i Luka „Perkz“ Perković koji je predvodio G2 u pohodu na prve titule.

BONUS VIDEO Federer završio karijeru, sa svetom plakao posle drame

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar