rukomet srbija
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Predsednik EHF Mihael Viderer je probao da pojasni odluku o ukidanju baraža za plasman na Svetsko rukometno prvenstvo.

Istovetno, krovna organizacija evropskog rukometa je poništila i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kao i sve evropske kupove.

PROČITAJTE JOŠ

On se obratio specijalizovanom portalu balkan-handball.com i uputio odgovor na ranije iznete kritike urednika tog medija Žike Bogdanovića.

Viderer je naveo da se odluke EHF temelje na kompletnom procesu i iznenađen je reakcijama nacionalnih saveza.

„Odluka je preneta u detaljnom pismu federacijama i klubovima koji se nisu usprotivili. Aktiviranje odluke je rezultat otkazanih takmičenja svuda u Evropi“, naveo je Viderer.

On je u obračanju naveo da se EHF razmatrao informacije tokom marta meseca, kao i da nije dobijen pozitivan odgovor na pitanje da li može da se u septembru otvori dodatna nedelja za reprezentacije.

Mihael Viderer; Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Reprezentacija Srbije spada u grupu timova koji je nesvakidašnjom odlukom ostala bez Svetskog prvenstva, dok ženska ide direktno na Evropsko prvenstvo.

„Logično je da određeni broj nacionalnih federacija i klubova smatra da im nedostaje teoretska šansa za plasman na završni događaj i, kao što možete zamisliti, stvarno žalimo ne samo zbog nedostatak utakmica, ali i činjenica da će finansijske posledice biti neizbežne za sve uključene – Federacije, klubove, a posebno EHF. Mora se iznova ponavljati da se 80 odsto prihoda od takmičenja vraća glavnim akterima. To znači da će EHF i EHF Marketing dati sve od sebe da sačuvaju takmičenja u interesu svih koji su uključeni“, istakao je Viderer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare