Džejms Hant
Foto: Terry Richards / News Licensing / Profimedia

Bio je deo jednog od najvećih rivalstava sporta i čovek koji je uspeo da Formulu 1 podigne na novi nivo.

Živeo je brz život, pa su često govorili da 300 na sat ide na stazi, ali i van nje. Nije mnogo mario za posledice, već mu je samo bilo bitno da uživa u životu.

PROČITAJTE JOŠ

Džejms Hant, čuveni vozač Formule 1, preminuo je pre 30 godina, ali se bajke o njemu i dalje ispredaju. „Džordž Best Formule 1“ je verovatno najbliže objašnjenje kako je Hant proveo život.

Najluđu priču od svih je odlučio da podeli njegov sin Fredi koji u prvi plan nije istakao vozačke karakteristike bivšeg šampiona sveta, već one ljubavničke.

„Moj otac je 1976. imao pravi seks maraton sa 35 hostesa u hotelu Hilton u Tokiju. Sutradan je trebalo da se ukrcaju u avion, ali su sve bile uništene“, tvrdio je Fredi.

O Džejmsu Hantu i njegovom rivalstvu sa Nikijem Laudom je snimljen i film „Rush“ koji je privukao veliku pažnju, a o njemu se i dalje ispredaju različite priče.

Hant je 1976. godine osvojio i titulu prvaka sveta kada je vozio za Meklaren, a u karijeri je u 92 trke stigao do 10 pobeda.

Bio je sa Suzi Hant dve godine, a drugi put je odlučio da se oženi sa Sarom Lomaks, ali je u tom braku izdržao samo šest godina.

Žudio je za adrenalinom, a trke, kao i brojni skandali, bili su mu način života. Preminuo je 15. juna 1993. godine od posledica srčanog udara u snu.

Koliko je bio veliki najbolje svedoče reči Laude.

„Bili smo veliki rivali, posebno na kraju sezone 1976, ali poštovao sam ga jer si mogao da voziš pored njega 2 centimetra, točak do točka, 300 kilometara na čas ili više, i ništa se ne bi desilo“, poručio je Lauda.

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović o Srbiji, Jokiću, medaljama, govorima u svlačionici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar