Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je u okviru programa za smanjenje negativnih posledica uzrokovane korona virusom, država obezbedila 1,1 milijardu dinara za podršku sportu.

PROČITAJTE JOŠ

Mali je u Skupštini Srbije kazao da je obezbeđena pomoć za 298 klubova širom zemlje za različite sportove, među kojima su košarka, rukomet, vaterpolo, veslanje, tekvodno, tenis, karate, džudo, kajak…

„Svi klubovi iz prve i druge lige dobili su pomoć od 600.000 dinara do 8,5 miliona dinara u zavisnosti od toga da li imaju međunarodna takmičenja. Za najveći broj tih klubova je pomoć u visini njihovih godišnjih budžeta“, rekao je Mali.

On je dodao da je sport važan za promociju zemlje, ali i zdravlje nacije.

Mali je naveo da je budžet Ministarstva omladine i sporta za 2021.godinu veći u odnosu na inicijalni budžet tog ministarstva za ovu godinu.

Precizirao je da je u Predlogu budžeta za 2021.godinu za Ministarstvo omladine i sporta predviđeno 6,4 milijarde dinara, a da je inicijalni budžet za ovu godinu bio 5,6 milijardi dinara.

„Mi smo u ovom budžetu obezbedili, ne samo novac za oko 570 nacionalnih priznanja i 400 stipendija koje preko ministarstva dajemo na godišnjem nivou, već i za velika međunarodna takmičenja“, rekao je Mali.

Kako kaže, obezbeđen je novac za evropsko prvenstvo u odbojci za žene, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre za košarkaše, Svetsko prvenstvo u atletici 2022.godine, Svetsko prvenstvo u veslanju 2023.godine, kao i za organizaciju više od 50 međunarodnih i nacionalnih takmičenja kao što su Školarijada, Svetsko prvenstvo i školskom sportu…

Mali je istakao i da je obezbeđen novac u iznodu od preko milijarde dinara za završetak multifunkcionalne dvorane u Beogradu.

Reč je o nacionalnom trening centru za šest sportova – karate, tekvondo, džudo, rvanje, sportsko penjanje i streljaštvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)