Alison Stok
Alison Stok; Foto: Screenshot Instagram allisonstokke

Znate one fotografije i snimke koje ste videli hiljadu puta, ali ne znate ni kako se zove osoba koje se nalazi na njima, niti znate bilo kakav kontekst. Evo kako je jedna fotografija uništila život jednog lepotici.

Alison Stok danas ima 33 godine, a prethodnih 15 godina je prolazila kroz pravu golgotu zbog jedne fotografije. Ni mediji, ni paparaci je nisu ostavljali na miru.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi je smatraju najlepšom devojkom na internetu, a ni godine nisu otupele stav mnogih. Ipak, sve je počelo od jedne kontroverzne fotografije koja se otrgla od želje i namere autora, ali i same atletičarke.

Alison je tokom 2007. godine bila na završnoj godini srednje škole, skakala je sa motkom i ujedno povremeno dopunjavala kućni budžet radeći kao model.

Izgradila je svoje ime vrlo brzo i u srednjoškolskim okvirima je brzo porušila niz rekorda.

Jedna fotografija joj je potpuno promenila život.

Od detinjstva je zavolela sport, a kako je brat postao gimnastičar i ona je odlučila da se posveti treninzima i išlo joj je odlično.

BIla je jedna od najuspešnijih Amerikanki, već sa 15 godina je bila prvakinja SAD, a preskočila je impresivnu visinu od tri metra.

Tokom zadnje godine srednje škole je počela da beleži i međunarodne rezutate, uvek je uspevala da ostavi lestvicu na vrhu i nizala je brojne medalje. Oborila je rekord skokom od preko četiri metra!

Kada je tokom jednog takmičenja uslikana niko nije ni slutio da će fotografija dobiti takav život.

Ova fotografija je objavljena na blogu „With Leather“ koji je objavljivao provokativne slike devojaka (bez njihovog pristanka) da bi „zabavio“ mušku publiku.

Ova fotogarfija je zapravo uništila karijeru Alison, njen imidž je bio zauvek izgubljen, a čak ni fotograf nije uspeo da natera ljude da je uklone. Ubrzo su je videli gotovo svi na internetu zbog toga što je Alison neveorvatno lepa. Internet to nije zaboravio, pa je fotografija sa vremena na vreme ponovo postajala viralna.

Ovo je uticalo na njen život. Nije mogla da se izbori sa psihičkim problemima i neželjenom pažnjom, ujedno su ljudi smatrali da je nemoralna osoba i ko zna šta sve ne. Odjednom su stereotipi prevladali, a ona nije uspela da se istgne iz pakla koji joj je priredila jedna slika.

Svi su komentarisali njen izgled, a ne karijeru. Postala je medijska senzacija iz pogrešnih razloga.

Ovakav publicitet je izluđivao Stok, a nije uspevala da uradi bilo šta da bi problem rešila. Unajmila je menadžera da bi se izborio sa situacijom, brinuo je o njenim mejlovima i lascivnim porukama koje je dobijala svakodnevno. Da ne pominjemo ljude koji su je uhodili opsednuti njenom lepotom.

Otac Alison je advokat i uspeo je da spreči niz novih napada i uznemiravanja, ali nikada nije mogao da povrati njen imidž. Uskočio je nakon niza najblaže rečeno diskutabilnih komentara, ali je to nije spasilo.

Počela je Alison da se plaši da skače motkom. Nije se osećala sigurno, a mentalno zdravlje joj je bilo ozbiljno ugroženo. Počela je da se zatvara u kuću i da ne izlazi, a njen svet je odjednom postao bukvalno između četiri zida. Da vas podsetimo sve je počelo od jedne fotografije.

Odbila je brojne unosne ponude brendova, novac joj nije bio bitan, već samo da povrati privatnost. Zbog toga nikada nije zažalila.

Alison je bila pogođena fotografijom, završila je koledž (pisala o emotivnoj traumi), a njen rad je zadržan u ovoj ustanovi.

Prošlo je 16 godina od tog pakla, a ona je jednom prilikom govorio o različitom tretmanu žena i muškaraca u sportu i kako su žene objektifikovane. Ujedno je pojasnila da ne shvata zašto su njene slike postale viralne i to tako negativno.

Danas je uspela da se izbori sa svim, pronašla je svoju srodnu dušu Rikija koji je zaprosio krajem 2019. godine. Prošle godine su postali roditelji, a uzeli su se na plaži pred najbližim prijateljima.

BONUS VIDEO Armin Sinačević pozdravio Srbiju posle srebra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar