Foto: Screenshot

Danilo Ikodinović, proslavljeni vaterpolista, gostovao je u emisiji autora Igora Miklje i govorio o brojnim temama.

Trofejni srpski sportista je pre vremena morao da završi karijeru zbog teške povrede, ali ne žali za stvarima iz prošlosti, već se vodi mantrom da uvek u životu treba ići dalje.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam što se tiče karijere, zarađenog novca, svega, zadovoljan. Da li je moglo više, moglo je, ali Bože moj…“, rekao je Ikodinović u emisiji „Sport light„.

On je konstatovao i da voli košarku, da prati američki fudbal, te da je za njega sport jedna velika ljubav.

„Ljubav je presudna za sport. Danas svi sport gledaju kroz novac, novac dođe posle, ali je ljubav presudna. Mi smo spartanski vaspitavani, bilo je drugo vreme, ova sadašnja deca ne znaju za to. Sada je demokratija, trener ne sme da vikne na dete, ja nisam smeo ocu da kažem da me je, na primer, trener udario jer bi me i on ubio“, rekao je Ikodinović kroz šalu.

On se saglasio sa autorom da se pobednik stvara iz teških situacija, a ne iz lagodnog života, a potom je prokomentarisao i stanje u njegovom matičnom klubu, Partizanu.

„Dug od sedam miliona evra je kao da je neki fudbalski klub dužan 700 miliona. Ne karikiram, tu je negde sve to. Ko je kriv? Pa onaj ko je vodio klub, ne može tetkica da bude kriva. Desile su se promene, došli su mlađi… Ja sam uvek za promene, ako nešto ne ide, mora da se menja. Da li su me zvali? Pa, mene nisu… Mislim da neka dešavanja u poslednje vreme nisu njima išla na ruku da bi me pozvali… Ja nekad kažem previše, ali sam ja takav. I dalje impulsivno reagujem, burno… Dobro, možda sada malo manje, ali ne mogu da se suzdržim. Takav sam kakav sam“.

Ikodinović je dodao da je tip čoveka koji uvek kaže svoje mišljenje.

„Ja neću da ćutim… Kad nisam u pravu, ako sam shvatio da nisam u pravu, reći ću, ljudi, pogrešio sam i hajmo dalje. Uvek hajmo dalje. Oni koji me vole se pitaju šta će mi to, zašto tvitujem… Ljudi treba da znaju da meni ne treba pažnja, ja to radim da iznesem svoje mišljenje kada primetim neke loše stvari. A, nagomilalo ih se i ne mogu da ćutim… Ponekad me ponese i atmosfera, na dnevnom nivou ima bar 20 stvari o kojima možeš da tvituješ“.

U političkom svetu ima mnogo njegovih bivših kolega…

„Nemam pojma zašto je tako… Šapića je odavno interesovala politika, Vanja kada je ušao, ja sam ostao šokiran… On je došao 2012. godine da pita za savet, on je odrastao pored mene, kao što sam ja odrastao na primer pored Zimonjića. Ja Vanju i dan danas volim, poštujem, čestitam mu rođendan, vidimo se i sve… Došao je kod mene, u tom trenutku ubedljivo najbolji vaterpolista sveta i pita me šta mislim o tome da on uđe u politiku. Video sam da je odlučio i mogao sam samo da ga podržim. Vidim, dobro pliva u tome i od srca mu želim sve najbolje. Nešto je nedavno i Gak pričao, ja Slavka cenim i volim, čak mi je jednom i izašao u susret. Njegova mišljenja neće promeniti naš odnos, nešto je rekao, izneo, na taj SNS način koji mi je stran, ali je Slavko neko kome ću uvek da se javim, sednem, popijem piće sa njim…“, istakao je Ikodinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare