Foto:: VSS

Posle dva neuspeha da se dođe do zlata, treća je bila sreća

Vaterpolisti Srbije do 19 godina postali su šampioni Evrope nakon pobede u finalu protiv Španije od 9:8.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je tako u Podgorici posle srebra i bronze koje su ovg leta osvojile generacije do 18 i 16 godina, konačno osvojila zlatnu medalju.

Golove za Srbiju, postigli su Nikola Kojić i Aeksandar Kovačević po dva, Mitar Maraš, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović, Viktor Urošević i Vasilije Martinović po jedan. Najefikasniji u sastavu Španije, bili su Mark Ferer sa tri i Ignasi Garsija sa dva gola.

Iako je Španija prva povela, naši momci su do kraja prve deonice preokrenuli za 2:1, zatim početkom druge poveli sa 4:1.

Međutim, usledio je odgovor i serija od tri gola Španije za izjednačenje.

Rat nerava je nastavljen, a po tri gola su postigle obe ekipe i u poslednju deonicu se ušlo rezultatom 7:7.

Bilo je jasno da sledi triler u poslednjoj četvrtini. Na talonu je bila titula prvaka Evrope. Kovačević je poslao pravi projektil u mrežu Španije – 8:7, ali je vrlo brzo Žil Kedo doneo novo izjednačenje – 8:8. Uroš Stevanović je zbog prigovora isključen, a mreže su mirovale. Na dva minuta pre kraja, Martinović je pogodio za 9:8. Na radost ljubitelja vaterpola u Srbiji, mreže su mirovale do kraja meča.

Bronzanu medalju je osvojila Mađarska koja je pobedila Grčku sa 10:7. Hrvatska je u borbi za peto mesto pobedila Italiju sa 14:11, dok je Crna Gora slavila protiv Nemačke sa 13:12 za sedmo mesto na šampionatu Evrope.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić – od slavnog golgetera do bahatog funkcionera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar