Vladimir Mirončikov (desno); Foto: BSS

Međunarodna boks federacija (IBA) odlučila se na pokretanje Svetske bokserske turneje, potpuno novog takmičenja koje će se sastojati od niza događaja, koji su klasifikovani u četiri kategorije: turniri za dijamantski pojas, zlatni, srebrni i bronzani pojas.

Novo takmičenje startuje u Mariboru sa turnirom serije „Silver Belt“ od 19. do 29. oktobra. Događaj u Sloveniji dočekaće boksere širom sveta, među kojima će se boriti i reprezentativci Srbije.

Na pripremama srpske boks selekcije koje su održane na Sokocu, u Republici Srpskoj od 5. do 14. oktobra, učestvovali su: Rade Joksimović, Omer Ametović, Nazif Sejdi, Džejlan Toskić, Igor Rogić, Almir Memić, Slobodan Jovanović, Bojan Stanojlović, Sadam Mogamedov i Alen Mašović.

PROČITAJTE JOŠ

Na debiju Svetske bokserske turneje u Mariboru boje Srbije braniće Ametović, Memić, Mogamedov, Fjodorov, Agejev, Mirončikov i Galanov.

„Pripreme su pokazale visok nivo spremnosti naših reprezentativaca koji će se u Sloveniji boriti sa kolegama sa različitih kontinenata, poboljšavajući svoje veštine i ukupno iskustvo. Ovo novoformirano takmičenje od strane Međunarodne bokserske federacije imaće veliki značaj, pokrenuće revoluciju u svetu boksa, jer će kroz ova takmičenja bokseri imati priliku da se češće bore sa rivalima sa svih strana planete. Kroz te borbe znaće i videće gde su na svetskoj sceni, šta treba činiti u budućnosti kako bi poboljšali sopstveni nivo i kvalitet, a ujedno će skupljati vredne poene koji će pomoći da se definišu ne samo najuspešniji bokseri na kraju godine na planeti, već i najuspešniji nacionalni savezi, koji su ostvarili najviše rezultate tokom cele sezone“, rekao je selektor srpske muške boks selekcije Srbije Milan Piperski, a preneo Bokserski savez Srbije.

Novi svetski bokserki projekat ojačaće i nacionalne selekcije.

„Selektori će znati kakvim kapacitetom raspolažu upravo na toj svetskoj sceni, gde do sada nisu imali veći broj turnira. Dosadašnja međunarodna takmičenja, čak i ona sa dugom tradicijom okupljala su boksere iz celog sveta, ali nikada na nivou na kojem se očekuje da bude Svetska bokserska turneja. Početak kao i svaki sigurno neće biti lak, ali svaki početak je vredan rada i zalaganja kada je ideja dobra i ima dobre namere. Srpska boks selekcija je spremna za nove izazove u ringu, za nove pobede. Kao i uvek, tako i na ovoj seriji takmičenja stremimo medaljama i nadam se da će ih biti u lepom broju“, istakao je Piperski.

BONUS VIDEO Top 10 najlepših odbojkašica na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar