Foto: Srpski atletski savez

Srpski i balkanski rekorder povređen, mlada šampionka dobila boginje.

Svetsko atletko prvenstvo u dvorani startuje za tri dana u beogradskoj Areni i okupiće više od 1.500 učesnika, a Srbiju će predstavljati 13 takmičara.

PROČITAJTE JOŠ

Boje nacionalnog tima trebalo je da brani 15 atletičara, ali se broj smanjio na 13 usled dva otkaza.

Uprkos ogromnoj želji da uzme učešće na svetskoj smotri u Beogradu i radu na oporavku od povrede, srpski i balkanski rekorder u bacanju kugle Armin Sinančević ipak je morao da odustane.

Slična situacija zadesila je i našu mladu šampionku Ivanu Ilić koja je za Svetsko prvenstvo dobila specijalnu pozivnicu Svetske atletike kao jedna od najvećih mladih nada. Sprinterka na 60 metara otkazala je učešće jer je dobila boginje, što je sprečava za bilo kakve aktivnosti.

Srbiju će na planetanoj od 18. do 20. marta 2022. predstavljati: Ivana Vuleta, Asmir Kolašinac, Maja Ćirić, Elzan Bibić, Boško Kijanović i Anja Lukić koji su do plasmana na SP stigli ostvarivši norme na takmičenjima koja su bila kvalifikaciona, dok je preostalih sedam atletičara Srbije na osnovu ostvarenih dobrih rezultata tokom sezone dobilo specijalne pozivnice od strane Svetske atletike (Luka Trgovčević, Milana Tirnanić, Jovana Ilić, Aleksa Kijanović, Angelina Topić, Lazar Anić i Milica Gardašević).

BONUS VIDEO Beograd ušao u istoriju, Duplantis oborio svetski rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar