Andrea Arsović; Foto: OKS

Srbija će na „Kupu predsednika 2021“, takmičenju na kome učestvuju najbolje plasirani strelci na rang listama Svetske streljačke federacije, imati troje predstavnika.

PROČITAJTE JOŠ

Turnir će biti održan od 3. do 10. novembra u poljskom Vroclavu.

Početkom avgusta na „Kup predsednika“ su pozvani svi strelci plasirani od prvog do 12. mesta na svetskim rang listama posle Olimpijskih igara u Tokiju. Među njima su, kako je ranije objavljeno, Damir Mikec, olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem, i Milenko Sebić, osvajač olimpijske bronze MK puškom iz trostava. Mikec je drugi na listi za vazdušni pištolj, a Sebić peti u trostavu.

Danas je iz Svetske streljačke federacije stigla pozivnica i za Andreu Arsović, koja je u Tokiju osvojila osmo mesto u trostavu. Arsovićeva je trenutno na 13. poziciji na svetskoj listi za ovu disciplinu. Kako je u dopisu ISSF upućenom Streljačkom savezu Srbije objašnjeno, jedna od takmičarki plasiranih od prvog do 12.mesta je otkazala učešće na „Kupu predsednika“.

Tako je Arsovićeva naknadno pozvana kao „prva ispod crte“.

Streljački savez Srbije će potvrditi ućešće svo troje kvalifikovanih reprezentativaca.

Tri predstavnika na takmičenju koje je svojevrsna kruna streljačke godine u svetu je još jedna potvrda vrlo uspešne sezone srpskih strelaca.

U Vroclavu će, sem osam pojedinačnih olimpijskih disciplina vazdušnim i malokalibarskim oružjem, na programu biti i nadmetanja mešovitih parova vazdušnim oružjem. Sastavi miks ekipa će biti određeni žrebom.

Turnir u gađanju glinenih golubova će biti priređen u Larnaki (Kipar), krajem oktobra.

Svetska streljačka federacija je, zajedno sa svojim sponzorima, obezbedila nagradni fond za oba
turnira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar