Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Bivši vaterpolista nikada nije niže pao, sramno je uvredio legende posle osvajanja titule regionalnog prvaka - prvog trofeja u kratkoj klupskoj istoriji.

Aleksandar Šapić, predsednik VK Novi Beograd, potpuno je izgubio konce. Vaterpolisti koji su osvojili regionalnu ligu umesto pohvale zbog prvog trofeja u istoriji kluba dočekali su da se nađu na udaru i da budu svedoci ponašanja koje je ocenjeno kao frustracija zbog predizborne kampanje u kojoj potencijalni gradonačelnik Beograda nije prošao kako je želeo.

PROČITAJTE JOŠ

Članovima reprezentacije Srbije, koji su uspeli da odbrane olimpijsko zlato u Tokiju, poručio je bez imalo zadrške da bi bili najslabija generacija u istoriji da su ispali u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Tu se nije zaustavio, zamerio je vaterpolistima da su oni oterali trenera Vladimira Vujasinovića, koga je nasledio Dejan Jovović, a posle njega došao Igor Milanović, te da su se krili iza njegove kampanje za gradonačelnika.

Prvi čovek kluba čak je poručio šampionima da zaborave njegov broj jer više neće da im pomaže. Javna je tajna da su igrači nevoljno pristali da budu učesnici video poruke u kojoj Šapić priča o sportu u Beogradu. Jednostavno, nisu želeli da se mešaju u politiku. To im nije oprostio, rekao je da će klub biti duplo gori prema njima i da ko god hoće može da ide, da neće da ih zadržava.

Svi koji su bili na sastanku ostali su u šoku, jer je sramno da Šapić održi bilo kakvu tiradu besa i frustracije i da ceh plate igrači kao što su Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Gojko i Duško Pijetlović koji su sa reprezentacijom osvojili sve, a na mnogim takmičenjima su godinama bili nedodirljivi.

Izgleda da se previše uživeo u svoju ulogu Gangule iz kultnog filma „Kad porastem biću Kengur“.

„Gospođo, napustite objekat“, jedna je od njegovih replika iz ostvarenja Raše Andrića. Slično je primenio i u obraćanju igračima Novog Beograda, u svom stilu, ili Gangulinom – ko god hoće može da ide, neće da ih zadržava.

Izgleda da je Aleksandar Šapić uspeo da upropasti sve što dotakne otkako je izašao iz bazena.

Vređa, ponižava, tera trenere… Sve to kada postaje prilično izvesno da neće sesti u fotelju gradonačelnika Beograda. Čak su mu i građani Novog Beograda okrenuli leđa, to kažu glasovi na lokalnim izborima, iako su ga ranije i cenili i voleli.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, pozadina besnog nastupa leži i u izborima u Vaterpolo savezu Srbije, koji treba da se održe 19. aprila, i tu bi mogao da doživi fijasko.

PROČITAJTE JOŠ

Aktuelni predsednik Viktor Jelenić, takođe SNS kadar, za protivkandidata bi trebalo da ima Stefana Mitrovića, doskorašnjeg reprezentativca, za koga lobira upravo Šapić. Problem je što Šapićeva struja, za sada, nema podršku većine, jer je prema glasovima klubova koji biraju trenutno 15-15, pa je rešio da frustracije iskali na lokalnom nivou – igračima Novog Beograda, osvajačima regionalne lige.

Dodatni razlog je što bi njegov čovek u novom sazivu trebalo da bude Slavko Gak, i to kao predsednik Skupštine Vaterpolo saveza Srbije, koji je iskustvo sticao na gradskim funkcijama.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Borba za mesto gradonačelnika, izbori u VSS, šuškanja da će Crvena zvezda sledeće sezone imati višemilionski budžet… Krenuo je Šapić previše da promašuje gol, za razliku od igračkih dana. Ako nastavi da maši, eto ga u novom problemu, a živci su izgleda odavno popustili i nervoza je sve veća.

Zbog takvog ponašanja je i u igračkim danima ušao u sukob sa slavnim golmanom Denisom Šefikom, umeo je i da šikanira mlađe igrače…

„Bravo“, Aleksandre Šapiću, što ste uspeli da napadnete šampione makar i verbalno, da izgubite Novi Beograd, što ponižavate sve u klubu… Je l’ treba još? Neko bi trebalo da vas povuče sa dna bazena.

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare