Foto: Starsport, SNS, Tanjug/Dimitrije Goll

Čitava javnost ostala je u šoku kada je čula za izliv besa poznatog vaterpoliste.

Aleksandar Šapić je potpuno eksplodirao i u monologu od 20 minuta u razgovoru sa igračima VK Novi Beograd se čak drznuo da odbrusi legendama našeg vaterpola. Dušan Mandić, Gojko i Duško Pijetlović, te Nikola Jakšić su tako slušali kako im bivši najbolji vaterpolista sveta saopštava da bi bili najgora generacija u istoriji našeg vaterpola da su na Olimpijskim igrama u Tokiju ispali u četvrtfinalu.

A, oni su ispisali istoriju i odbranili olimpijsko zlato.

PROČITAJTE JOŠ

Pa, otkud ovoliko frustracija? Čovek koji je vešto uspeo da sakrije svoje nezadovoljstvo, sada je potpuno pogubio živce, ali i konce.

Odmah su se mnogi setili onog incidenta kada je Šapić „pao sa stepenica“ nakon sukoba sa Denisom Šefikom… Olimpijske igre u Pekingu su ostale upamćene i po ovom skandalu.

Ovog puta Šapiću gori na najmanje dva fronta. Nakon što je izašao iz bazena, uplovio je u političke vode, a sada se već spekuliše da je bivši. Naime, bio je uzdanica SNS kako bi se ubedljivo osvojio Beograd na lokalnim izborima, a ispostavilo se da Šapić nije bio dovoljan mamac da se pobedi.

Sve je veća mogućnost da na kraju neće postati gradonačelnik prestonice, pa je sada zaigrao na još jednu kartu.

Odlučio je da podrži Stefana Mitrovića na izborima za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, a ideja je i da Slavko Gak bude predsednik Skupštine VSS.

Ipak, za ovo mu je više nego ikada potrebna podrška drugih klubova. Protivkandidat Mitroviću je aktuelni predsednik VSS Viktor Jelenić, u čijem je mandatu Srbija pisala istoriju. Odbranila je olimpijsko zlato u Tokiju, dakle, rezultati su tu. Problem je što Šapićeva struja trenutno nema podršku većine, jer prema glasovima klubova koji biraju je trenutno 15-15, saznaje nezvanično Nova.rs. Svaki glas će sada biti zlata vredan, a sa druge strane ima čoveka koji u periodu na čelu Saveza ima vrhunske rezultate.

Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Rešio je Šapić da frustracije iskali na lokalnom nivou – igračima Novog Beograda, osvajačima regionalne lige. Najpre je „očitao lekciju“ svim zaposlenima u klubu, a onda su došli na red igrači. Velikanima našeg vaterpola je poručio da „može da ide ko hoće i da neće da ih zadržava“.

Sve ovo svedoči da se Šapić nalazi u panici jer bi mogao da ostane bez ičega (osim kluba u kom je prvi čovek). Njegov uticaj na političkoj, ali i vaterpolo sceni bi se umnogome smanjio, pa više ne bi mogao da bude faktor u brojnim poslovima.

Odjednom je čuveni strelac ostao bez municije i dok mu izmiče tlo pod nogama pokušava da privoli klubove da mu pruže podršku.

PROČITAJTE JOŠ

Teško da mu ide u prilog kada se zna kako se u maniru diktatora, pravog Napoleona, poneo prema nekim od najboljih vaterpolista svih vremena.

Dakle, politika mu je pokazala drugu stranu, a on je svoje drugo lice pokazao u četiri lica sa mišlju da se to neće saznati.

Sve dobija dodatno na težini zbog mogućnosti da se naredne sezone moć dramatično promeni sa potencijalno velikim ulaganjima u VK Crvena zvezda, koji ponovo trenira Dejan Savić. Dakle, igrači još jednom imaju izbor, a pritom mogu da ostanu u otadžbini nakon međunarodnih karijera za ponos u kojima su osvojili sve što su mogli.

Javna je tajna da su igrači nevoljno pristali da budu učesnici video poruke u kojoj Šapić priča o sportu u Beogradu. Jednostavno nisu želeli da se mešaju u politiku. Praktično vlasnik kluba im to nije oprostio, a sada je najavio da će biti duplo gori.

Njegov pristup nije se promenio ni kada je na finalu Kupa morao da se sakrije ispod kačketa iz straha da ga ljubitelji vaterpola ne isprate zvižducima.

BONUS VIDEO Tucak: Sve o prijateljstvu sa Dejanom Savićem, zvižduci i aplauzi Hrvatima u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare