Olimpijske igre
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Odložene Olimpijske igre u Tokiju počeće za 100 dana, a najbolji sportsiti sveta od 23. jula do 8. avgusta trebalo bi da se takmiče u glavnom gradu Japana za prestižna odličja.

Olimpijski tim Srbije trenutno broji 65 članova, a poslednja koja je izborila olimpijsku normu jeste veslačica Jovana Arsić.

PROČITAJTE JOŠ

„Na Olimpijskim igrama u Tokiju slavićemo solidarnost celokupnog čovečanstva. Ceo svet se susreo sa neočekivanom krizom i pandemijom i organizacioni komitet ‘Tokio 2020’ odlučan je u tome da ovog leta svim ljudima pruži nadu u to da nas uskoro očekuje svetlo na kraju tunela“, rekla je predsednica Organizacionog komiteta Igara u Tokiju, Seiko Hašimoto.

Šta je poznato po pitanju učešća u Tokiju, kakvi će biti protokoli, da li će vakcinacija biti uslov za učešće sportista na Igrama – o svemu tome nedavno je pričao Izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije i šef misije Damir Štajner u našem podcastu „Penâl“.

„Mnogi sportisti su uprkos teškoj godini iza nas dali sve od sebe kako bi vredno trenirali i jedva čekamo da ih vidimo u Tokiju, da zajedno slavimo uspehe“, dodala je Hašimoto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar