Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta, a na nešto više od 100 dana do početka otkrivamo sve ono što je do sada poznato o najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Gost novog izdanja podcasta „Penâl“ bio nam je Izvršni direktor Olimpijskog komiteta i šef misije Damir Štajner.

PROČITAJTE JOŠ

Iako će 14. aprila biti obeleženo 100 dana do početka Igara u Tokiju, već sada može da se potvrdi da će se sportisti naći na OI u Japanu.

Svakako da to neće biti Olimpijske igre kao nijedne do sada i, nadamo se, kao nijedne posle njih. Štajner je do detalja pričao šta je trenutno poznato po pitanju učešća u Tokiju, kakvi će biti protokoli, koja su ograničenja već na snazi, kakve informacije stižu iz Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Pričali smo i o tome da li će vakcinacija biti obavezan uslov za učešće sportista na Igrama, kao i zašto je neophodno da zaštitite ne samo sebe, već i širu zajednicu, odnosno šta će se desiti ako se pojavi neko pozitivan od sportista u Olimpijskom selu…

Kako tvrdi, tim Srbije uveliko je spreman i još mnogo toga otkrio je u novom izdanju našeg „Penâla„, a sa njim je razgovarao zamenik urednika sportske rubrike Nova.rs, Nebojša Todorović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram