Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Nastavlja se saga oko Lea Mesija i njegovom napuštanju Barselone, a poslednja vest u nizu glasi da on nema otkupnu klauzulu od 700 miliona evra, što će naterati brojne klubove da se "bace u lov" na Argentinca. Takođe, Mesi se nije pojavio na zakazanom okupljanju gde pre svega fudbaleri katalonskog tima treba da budu testirani na Covid-19.

PROČITAJTE JOŠ

Da Mesi ide iz katalonske prestonice je svima jasno, ali je pomenuta basnoslovna cifra bila „kočnica“ za brojne zainteresovane klubove… To dodatno potvrđuje činjenica da nije došao na prozivku i na PCR testiranje, jer ne vidi više sebe kao fudbalera Barselone, napisao je na Tviteru brazilski novinar Marselo Bešler.

S druge strane, Urugajvac Luis Suarez se pojavio, bez obzira na to što novi trener Ronald Kuman ne računa na njega za predstojeću sezonu.

Ipak, ispostavilo se da u poslednjoj godini ugovora fantastičnog Argentinca sa Barselonom ne postoji klauzula od 700 miliona evra, pa čelnicima kluba s „Kamp Noua“ ne ostaje ništa osim da „čupaju“ kosu s glave.

Kako pišu mediji u Španiji, klauzula je postojala, ali ona ne važi za poslednju godinu ugovora, što je 2020/21. koja je počela da teče Mesiju.

Takođe, spekuliše se da je Mesi uveliko kontaktirao bivšeg trenera Pepa Gvardiolu, poručivši mu da karijeru želi da nastavi kod njega u Mančester sitiju, i da sa njim hoće da osvoji naredne dve „Zlatne lopte“.

Osim Mančester sitija, u redu za desetku Barselone stoje još Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Juventus, Inter.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare