Lionel Mesi, može slobodno da ide iz Barselone ili za 700 miliona evra
Foto: EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Eventualni rastanak Lionela Mesija i Barselone predstavljao bi kraj jedne od trenutno najdužih fudbalskih priča. Mančester siti već je spremio "desetku", a Pep Gvardiola i jedan od najboljih u istoriji raduju se potencijalnoj obnovi saradnje.

Legendarni Argentinac obavestio je čelnike katalonskog kluba da želi da promeni sredinu i tako izazvao eksploziju koja je odjeknula širom sveta.

Jedan od najboljih fudbalera sveta želja je brojnih fudbalskih giganata, a potencijalni rastanak predstavljao bi kraj priče koja traje 16 godina i osam meseci.

PROČITAJTE JOŠ

Mesijeva lojalnost klubu u kojem je prošao čitav fudbalski put, retkost je u današnje vreme, posebno na najsvetlijoj fudbalskoj pozornici, a Argentinac je drugi igrač na listi „najodanijih“ fudbalera današnjice.

Jedini fudbaler u 10 najboljih svetskih liga koji trenutno ima duži staž od Mesija u samo jednom klubu je Igor Akinfeev, golman CSKA Moskve. Kapiten „armejaca“ isti dres nosi 17 godina i osam meseci, odnosno godinu dana duže nego što je Mesi među profesionalcima Barselone.

Na deobi drugog mesta sa osvajačem šest „Zlatnih lopti“ je Mark Nobl, čuveni kapiten Vest Hema koji je, poput Argentinca, u istoj sredini od zime 2004. godine.

Šest meseci kraće Serhio Alvarez brani gol Sevilje, dok su na deobi petog mesta na listi najvernijih Đorđo Kijelini iz Juventusa, Oijer Sanhurho iz Osasune, Žesi Mulen iz Sent Etjena i Frančesko Manjaneli iz Sasuola.

Španac, Francuz i Italijani deo seniorskog tima za koji i danas igraju postali su uoči sezone 2005/06.

Sledi Serhio Ramos, kapiten Reala koji je među profesionalcima Madriđana tačno 15 godina, a u 10 najvernijih je još i golman Semi Bosut, član Zulte Varegema.

Od najzvučnijih imena u vrhu liste najodanijih su i Marselo, koji je na 11. mestu sa 13 godina i osam meseci u Realu, Serhio Buskets i Marsel Šmelcer koji su na deobi 14. pozicije sa 13 godina i 2 meseca.

Iz ove perspektive je još jasnije zašto Mesi predstavlja sinonim za Barselonu i u očima mogih je identitet kluba. Samim tim, revolt navijača katalonskog kluba zbog prilično nesprtnih poteza kojima je Argentinac olako pušten niz vodu postaje opravdan.

TOP 10 NAJLOJALNIJIH AKTIVNIH FUDBALERA

Igor Akinfeev CSKA 17 godina 8 meseci

Lionel Mesi Barselona 16 godina 8 meseci

Mark Nobl Vest Hem 16 godina 8 meseci

Serhio Alvarez Selta 16 godina 2 meseca

Oijer Sanhurho Osasuna 15 godina 2 meseca

Žesi Mulen Sent Etjen 15 godina 2 meseca

Frančesko Manjaneli Sasuolo 15 godina 2 meseca

Đorđo Kijelini Juventus 15 godina 2 meseca

Serhio Ramos Real Madrid 15 godina

Semi Bosut Zulte Varegem 14 godina 2 meseca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare